Η τοποθέτηση της Πρόεδρου του Σωματείου, κας Καραμπέρη Ελένης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 31ο /18-10-2018



(απο το 15.00 εως το 24.00 λεπτό)
 (πρακτικά σωματείου).


""Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ η διεπιστημονική ομάδα του σωματείου μας ολοκλήρωσε μια μακρά μελέτη, που αφορούσε τον προηγούμενο νόμο (ν.4430/18) για το εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ, αναληφθήκαμε μια πρωτοβουλία που ειλικρινά πιστέψαμε ότι έγινε από αφέλεια και όχι από σκοπιμότητα.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη στον Ασπρόπυργο, Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τη Δημοτική Αρχή, διοργάνωσαν ημερίδα στο πνευματικό κέντρο, για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται και τις νέες θέσεις εργασίας, που θα ήταν τόσες πολλές, που δεν θα μπορούσε να απορροφήσει η πόλη μας!

Δυστυχώς όσα συνέβησαν από τότε μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνουν την εκδοχή της σκοπιμότητας. 

Μοιράσαμε με τη μορφή δημόσιας παρέμβασης, σύνοψη της μελέτης που έχουμε διεξάγει για το θέμα του εμπορευματικού σταθμού στους κατοίκους του Ασπροπύργου και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο, και ήρθαμε ως σωματείο Καλλιγαία στο πνευματικό κέντρο, στο πλαίσιο της ημερίδας,  να  καταγγείλουμε τη σιωπή για όσα φοβερά είχαν νομοθετηθεί, ήδη από το Μάρτιο.

Δείξαμε σε όλους ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος της επίθεσης που δέχεται η πόλη μας και οι ασπροπύργιοι ιδιοκτήτες γης, στο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ,  στη ΒΙΠΑΝΟΤ και στο ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας στην Βαμβακιά.

Χθες ήμουν στην ΔΟΥ Νέας Ιωνίας για να άρω την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού του κ. Μποτζάκη, αύριο θα είμαι στην ΔΟΥ Ελευσίνας για να πάρω φορολογική ενημερότητα του κ. Τσίγκου. Αυτά πάθαμε με την ανάπτυξη τύπου Βαμβακιά που συνεχίζεται ως λογική ανάπτυξης στο σύνολο της πόλης με τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ και θα ολοκληρωθεί με την ΒΙΠΑΝΟΤ.

Και ενώ μας ακούσατε, έστω και κατόπιν, στο θέμα της Βαμβακιάς περιμέναμε κάποια αντίδραση, έστω και την τελευταία στιγμή, από κάποιο φορέα της πόλης. Ίσως τον σύλλογο μηχανικών, την εφημερίδα Θριάσιο της πόλης, η οποία είχε την παρέμβαση μας και αποφάσισε να την θάψει.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε ένα νέο σχέδιο νόμου για τον εμπορευματικό του ΟΣΕ για να χώσουν ακόμη πιο βαθιά στη γη τον Ασπρόπυργο, το Θριάσιο και τελικά την Ελλάδα! Μια νέα Βαμβακιά για όλους τους Έλληνες.

Τη μέρα που καταθέσαμε στο πρόεδρο, την επιστολή μας προς το δημοτικό συμβούλιο, με την πρόταση για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, ως πρώτο βήμα για την κατάργηση του προηγούμενου νόμου, ένα νομοσχέδιο από 636 σελίδες, κατατέθηκε στη Βουλή. 

Ζητήσαμε, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, να αναγνώσει την επιστολή μας στο σώμα στις 10-10-2018, όπως έχει υποχρέωση, από το δημοτικό κώδικα, να λειτουργήσει δηλαδή ως εγγυητής της ανεμπόδιστης πρόσβασης  του πολίτη στο όργανο που διοικεί το δήμο, αλλά δεν το έκανε.

Όχι μόνο δεν την διαβάσατε, αλλά ακόμα και όταν έγινε αναφορά για το θέμα από τον κ. Ηλια, αναφέρατε γενικά και αόριστα, πως λάβατε και μια επιστολή από ένα σωματείο! Λες και επρόκειτο, συγγνώμη, για προσωπική σας αλληλογραφία! 

Ακόμα και ας στα συνημμένα υπήρχε το σχέδιο και τα συνοδευτικά κείμενα του νομοσχεδίου ταφόπλακα για το Θριάσιο και τον Ασπρόπυργο, και παραπέμψατε το θέμα στο επόμενο ΔΣ.

Έλα όμως που η επιτροπή παράγωγης και εμπορίου θέλει άποψη από το δήμο γι αυτό σε λίγες ώρες…

Κι ερχόμαστε τώρα τελευταία στιγμή να διαμορφώσουμε άποψη στην εσπευσμένη πρόσκληση προς τα μελή του ΔΣ.

Και βρισκόμαστε εδώ κατόπιν τηλεφωνικής σας πρόσκλησης να παραβρεθούμε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Κυρίες και κύριοι το σχέδιο νόμου μαζί με την αιτιολογική και τα υπόλοιπα συνοδευτικά έγγραφα ξεπερνούν  τις 700 σελίδες

Τις  μελετήσατε  και ήρθατε με συγκεκριμένες παρατηρήσεις στο ΔΣ ;

Μου θυμίσατε, το ίδιο πιστεύω θυμίσατε και σε όλους όσοι παρακολουθούν από το YouTube τη συνεδρίαση αυτή, εκείνο τον υπουργό που ομολογούσε πως δεν προλάβαινε,  αναγκαστικά, κανένας βουλευτής να διαβάσει το πρώτο μνημόνιο, και ουσιαστικά αποδέχτηκαν την πρόταση του εισηγητή του. 

Η "ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ" δεν είναι κατά της λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου.
Απαιτεί, όμως, να λειτουργήσει με τους κανόνες Επιχειρηματικού Πάρκου.
Με ίσες ευκαιρίες, μ΄ αυτές που έχουν οι εκτός Θριασίου εταιρείες, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος, της λογικής και της ηθικής.

Ότι θα απολαμβάνουν οι εντός του Θριασίου εταιρείες, να το καρπώνονται και
εκείνες που λειτουργούν έξω από αυτό, κι επί δεκαετίες στηρίζουν την εθνική οικονομία, ειδικά σε χρόνια μαύρα και δύσκολα ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους Ασπροπύργιους Αρβανίτες ούτε και τους πόντιους οι οποίοι δεν τόλμησαν να κάνουν υπέρβαση συντελεστή 313% και ακόμα τους κυνηγούν τα πρόστιμα....

Η ανάπτυξη που προτείνεται με αυτές τις λογικές θυμίζουν ανάπτυξη  ΤΥΠΟΥ UNITED FRUIT COMPANY (ΜΠΑΝΑΝΙΑ) που επιθυμούν να έχουν και τη συναίνεσή μας, για να προκαλέσουν λοιμό, ερημοποίηση και πείνα στην περιοχή μας.

Να σας είναι ξεκάθαρο πως, δεν τις αποδεχόμαστε!

Μηδέν δημοτικά τέλη, από ένα τέτοιο κολοσσό, και ξενοίκιασμα όλων των αποθηκών και εταιρειών που μέχρι σήμερα πληρώνουν.

Γι αυτό το λόγο προτείνω

1) να γίνει δεκτό το αίτημα της Καλλιγαία για δημοψήφισμα και για τους δυο νόμους
και να δεσμευτεί σήμερα  ο δήμος ότι θα αναλάβει το κόστος για όλες τις έννομες ενέργειες
2) να πάρει απόφαση σήμερα το ΔΣ να καλύψει όλες τις απαιτήσεις, χρηματικές και νομικές,  ώστε να γίνει αίτηση ακυρότητας και των δυο νόμων με βάση τη παραβίασης της νομιμότητας και του συντάγματος της χώρας
3) να δεσμευτεί ο δήμος, και αυτό θεωρώ είναι το σημαντικότερο, να καλύψει οικονομικά και με κάθε μέσο την προσφυγή που θα κατατεθεί στην επιτροπή ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλιώς το σωματείο μας θα βγει σε έρανο

Σε όλες αυτές τις ενέργειες η Καλλιγαία θα πρέπει να είναι παρούσα με την διεπιστημονική της ομάδα

Τέλος εάν ο δήμαρχος θεώρει ότι χρειάζεται τη βοήθεια μας αύριο στην επιτροπή παράγωγης και εμπορίου, καθώς είμαστε οι μόνοι που έχουμε μελετήσει σε βάθος, είμαστε νόμιμο σωματείο και αυτό αποτελεί απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, είμαστε διατεθειμένοι να έρθουμε μαζί σας. Μην σκέπτεστε ότι θα σας κλέψουμε την δόξα""








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…