ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΆΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΊΤΑΙ !!!!











Το βίντεο από το 44 λεπτό και ύστερα.....

https://www.youtube.com/watch?v=Ie6sZ7qz01A


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ   ΣΤΟ   ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

                                                             Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

                             Από τα πρακτικά της με αριθμ. 11ης / 2018 συνεδρίασης
                                                     του Δημοτικού Συμβουλίου
Πλαίσιο κειμένου: ΘΕΜΑ: Εξέταση παρέμβασης της προσωρινής Διοίκησης, του ¨Σωματείου Ιδιοκτητών Γης, εντός Επιχειρηματικών Πάρκων Θριασίου πεδίου¨, με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ».


 





.















 



 
:. 





.


.









 
               

.
.











           
Αρ. Απόφ.: 203




Στο Δημοτικό Κατάστημα του Ασπρόπυργου, σήμερα, 18η          Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 20:00 μ.μ, συνήλθε σε τακτική  δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, ύστερα από την, υπ` αριθμ. 9442/12-4-2018, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, κ. Αντώνιου Νικ. Καραμπούλα, η οποία δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό, σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, και στον Δήμαρχο, κ. Νικόλαο Ι. Μελετίου, σύμφωνα με τις διατάξεις, της παρ.7 του άρθρου 67, του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α`).
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι, από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντα ήταν τα  24, απόντα τα  9,  και ονομαστικά:

1)
2)
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  
13)
14)
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΣΟΥΛΑ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
3)
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
15)
ΚΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4)
5)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            
16)
17)
ΠΑΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6)
7)
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
18)
19)
ΚΟΝΑΞΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
8)
9)
10)
ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
20)
21)
22)
ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΕΡΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
11)
12)
ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
23)
24)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΟΛΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                                                      ΑΠΟΝΤΕΣ
1)
2)
3)
4)
5)
ΛΙΒΑΣΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΣΙΓΚΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ 
ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΤΑΛΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6)
7)
8)
9)
ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΥΡΑΚΗ-ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΓΚΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



                                                                      ΠΑΡΟΝΤΕΣ






Ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Ι. Μελετίου,  παρίσταται στη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κα Μαρία Καμπόλη, υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών.

Μετά τη διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας, ο Πρόεδρος, κ. Αντώνιος Νικ. Καραμπούλας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 4o θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Εξέταση παρέμβασης της προσωρινής Διοίκησης, του ¨Σωματείου Ιδιοκτητών Γης, εντός Επιχειρηματικών Πάρκων Θριασίου πεδίου¨, με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ», έθεσε υπόψη των μελών την υπ αριθμ. πρωτ: 8507/30 Μαρτίου 2018 αίτηση του ανωτέρω Σωματείου και έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο, κ. Νικόλαο Ι. Μελετίου, ο οποίος εισηγήθηκε τα εξής:

«Σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος της γραπτής παρέμβασης, που έκανε προς το Δήμο Ασπροπύργου, η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, του Σωματείου Ιδιοκτητών γης, εντός επιχειρηματικών πάρκων Θριασίου, με τη διακριτική ονομασία «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ», που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του συνόλου της κείμενης νομοθεσίας, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, η πρόταση που αφορά στον καθορισμό των χρήσεων γης, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου Ρ.Σ.Α. (Ν. 4277/2014), όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών, Αστικών και περιαστικών περιοχών, με το υπ΄ αριθ. Πρωτ. 6411/20-03-2018. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Ασπροπύργου, ζήτησε από το Σύλλογο Μηχανικών της πόλης, αφού του γνωστοποίησε την προαναφερθείσα απάντηση του Υπουργείου και αναμένει την καθαρογραφή των πρακτικών της απόφασής που έλαβε (την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, ώρα 19:30), για τα περαιτέρω.
Σε ότι αφορά στην αναφορά στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Ελευσίνας», που προσδιορίζεται στην περιοχή «Βαμβακιά», το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση έρευνας του θέματος και συνδρομής των ιδιοκτητών γης, Δημοτών του Ασπρόπυργου, που είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή, ενημέρωσε εγγράφως, τόσο τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, για τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγε ο Δήμος. Επίσης, με Υπόμνημα που εστάλη υπόψη τους, πριν το Περιφερειακό, Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής, ο Δήμος αναφέρθηκε, στο τεράστιο ζήτημα που εγείρεται, για το συγκεκριμένο θέμα. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, η Δημοτική Αρχή, προτείνει στο Δ.Σ. την υιοθέτηση απόφασης με την οποία ο Δήμος Ασπροπύργου να ζητά:
1ον) Την ανάκληση της Πολεοδομικής Μελέτης του ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε, και όλων των συνεπακόλουθων Διοικητικών Πράξεων, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, άρθρο 21, παρ. 1.
2ον) Την Άρση όλων των αναγκαστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν, σε βάρος των ιδιοκτητών γης, στη βάση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Διότι, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (Φ/Α.6.9/48476/3890/26-7-2016), οι εισφορές σε χρήμα, προς τον ιδιωτικό φορέα ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας, και σε κάθε ιδιωτικό φορέα, δεν αποτελούν δημόσιο έσοδο.
3ον) Τον έλεγχο του ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας Α.Ε., σύμφωνα με τα άρθρα 60 και 61, του Ν. 3982/2011, και πρωτίστως την παύση κάθε διαδικασίας εκτέλεσης πληρωμών, προς τον εν λόγω φορέα, από το Δημόσιο, δηλαδή, των εισφορών σε χρήμα, που έχουν κατατεθεί ή κατασχεθεί, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση των αρμόδιων δικαστηρίων, στα οποία έχουν εμπρόθεσμα καταθέσει προσφυγή, οι ιδιοκτήτες γης, Δημότες του Ασπρόπυργου.
Μεταξύ άλλων, οι λόγοι που επιβάλλουν τα προαναφερθέντα είναι και οι εξής:
Α) Το Επιχειρηματικό Πάρκο συγκροτούν τριανταπέντε (35) ιδιώτες- ιδιοκτήτες γης και δύο (2) Ο.Τ.Α. ιδιοκτήτες γης. Εξ αυτών όμως, εικοσιπέντε (25) ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να αρθούν παράνομες πράξεις.
Β) Το ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., που είναι 100% ιδιωτική επιχείρηση, κερδοσκοπική κατά το νόμο, εισπράττει μέσω του Κ.Ε.Δ.Ε., με αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης, παράνομες εισφορές, από τους ιδιοκτήτες γης, με τη δύναμη του Δημοσίου! Δηλαδή, με κατασχέσεις, ακόμη και του συνόλου της περιουσίας των ιδιοκτητών γης, ενώ ταυτόχρονα στερεί από αυτούς τη φορολογική τους ενημερότητα, ανέτρεψε προηγούμενες ρυθμίσεις των 100 δόσεων, στερεί από συνταξιούχους την ικανότητα είσπραξης συντάξεων και γενικά έχει αποδιοργανώσει πλήρως τη φορολογική εικόνα των ιδιοκτητών γης, προς όφελος ενός ιδιώτη(ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.), μέσω της ΔΟΥ Ελευσίνας και του Κ.Ε.Δ.Ε.
Γ) Η αξία των ακινήτων υπολογίστηκε, από ό,τι αντιληφθήκαμε, από την ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., κι όχι από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία εξέδωσε δύο εντελώς διαφορετικές αποφάσεις υπολογισμού της εισφοράς χωρίς να ανακαλέσει καμία εξ αυτών.
Δ) Υπάρχει παράνομη βεβαίωση εισφοράς σε χρήμα, στο 29,4% της αξίας της γης, αντί του 10% που ορίζει ο νόμος.
Ε) Παρατηρείται παράνομη κατάτμηση, σύμφωνα με καταγγελίες των ιδιοκτητών γης, για τα νέα οικόπεδα, κάτω από το επίπεδο αρτιότητας, αλλά και ευθείας απόκλισης  από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 15ης /2015 Συνεδρίασης,  Αρ. Αποφ. 382 ,στην οποία αναφέρεται στην παράγραφο Β. Στοιχεία Πολεοδομικής Μελέτης : «Οι γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο ΕΠ προτείνονται: …Αρτιότητα Οικοπέδων 1500 τ.μ.». Ενώ στην ΚΥΑ είναι 2000 τ.μ.
ΣΤ) Υπήρξε υφαρπαγή της γης των δύο Δήμων (Ασπροπύργου και Ελευσίνας).
Ζ) Η Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας υπολόγισε την αξία των ακινήτων, των ιδιοκτητών γης, ως ενιαίο οικόπεδο, για όλο το Επιχειρηματικό Πάρκο, κι όχι ανά ιδιοκτησία, όπως ορίζει ο Νόμος.
Η) Υπήρξε βεβαίωση και είσπραξη μέσω του Κ.Ε.Δ.Ε., ενός Προϋπολογισμού, και όχι του πραγματικού κόστους του έργου, διότι, πολύ απλά, το έργο δεν έχει γίνει.
Θ) Παρατηρείται υπέρβαση του εγκεκριμένου Προϋπολογισμού, από 8,5 εκατομμύρια ευρώ/€, σε 10,1 εκατομμύρια ευρώ/€, πιθανότατα παράνομα, και εν πάσει περιπτώσει χωρίς την άδεια των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας.
Ι) Όλο το Επιχειρηματικό Πάρκο, δεν μεταγράφηκε περιέργως(!), στο Υποθηκοφυλακείο Ελευσίνας, αλλά στο Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών!... Κατά συνέπεια, πιθανότατα έχουμε τα ίδια οικόπεδα με δύο αριθμού μερίδας.
ΙΑ) Υπάρχει υφαρπαγή μιας λωρίδας γης, από την πλευρά του Ασπρόπυργου, γεγονός που καθιστά τα εφαπτόμενα ακίνητα με την πλευρά του Πάρκου τυφλά, χωρίς σύνδεση με δρόμο, όπως ήταν πριν, αλλά με οικόπεδο που ανήκει στον φορέα.
ΙΒ) Δεν βεβαιώθηκε εισφορά σε χρήμα, σε γη του Ο.Σ.Ε., ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γης, και τούτο διότι, με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή, το Πάρκο παύει να είναι ενιαίο και εκτείνεται σε δύο τμήματα, κατά παράβαση του Ν. 3982/2011, αφού με την ύπαρξη της σιδηροδρομικής γραμμής διαμορφώνονται δύο (2) πάρκα και όχι ένα (1).
ΙΓ) Δεν προβλέπεται το παραμικρό, για την απαγορευτική ζώνη δόμησης εξήντα (60) μέτρων, από τον άξονα της ΝΕΟΑΚ, για όσα ακίνητα βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού.
ΙΔ) Δεν βεβαιώθηκε εισφορά σε γη και χρήμα για τους πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της Δ.Ε.Η.
ΙΕ) Τίθεται τεράστιο ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και συμφέροντος του Δήμου Ασπροπύργου, διότι, οι οδοί που υπάρχουν στο χώρο που προορίζεται για Πάρκο δεν έχουν περιληφθεί στους πίνακες της Πράξης Εφαρμογής, δεν έχουν ιδιοκτήτες και κατά συνέπεια τις ιδιοποιείται ο φορέας!
ΙΣΤ) Στους σχετικούς πίνακες, δεν αναφέρονται καθόλου τα επικείμενα, εντός των τετρακοσίων πενήντα (450) στρεμμάτων του Πάρκου. Κατά συνέπεια δεν προβλέπεται και αποζημίωση γι΄ αυτά.
ΙΖ) Προωθείται η κατεδάφιση μιας μικρής εκκλησίας, που υπάρχει στο Πάρκο, η οποία πιθανότατα έχει άδεια από τη Ναοδομία, και η ανέγερση, στο συγκεκριμένο χώρο, του Διοικητηρίου του Πάρκου.
ΙΗ) Δεν εμφανίζεται πουθενά, υπάρχον ρέμα εντός του Πάρκου.
Εν κατακλείδι, για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, αλλά και για δεκάδες άλλους, που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες γης, Δημότες του Ασπρόπυργου, προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, η λήψη απόφασης με την οποία, ο Δήμος Ασπροπύργου, να ζητά, από όλες τις αρμόδιες Αρχές:
 Α) Την ανάκληση της Πολεοδομικής Μελέτης του Πάρκου και όλων των συνεπαγόμενων Διοικητικών Πράξεων. Επίσης,
Β) Την άμεση άρση όλων των αναγκαστικών Μέτρων Εκτέλεσης, με τον Κ.Ε.Δ.Ε., από την Α.Α.Δ.Ε., των πράξεων επιβολής εισφοράς σε χρήμα, και την αποκατάσταση της όποιας βλάβης υπέστησαν, παράνομα και καταχρηστικά, οι ιδιοκτήτες γης, Δημότες του Ασπρόπυργου, και
Γ) Τον έλεγχο της ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας Α.Ε., από πάσα αρμόδια αρχή, με την ταυτόχρονη παύση κάθε διαδικασίας, περιλαμβανόμενης και αυτής που αφορά στην εκτέλεση πληρωμών προς τον εν λόγω φορέα, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση των αρμόδιων Δικαστηρίων, στα οποία έχουν προσφύγει οι θιγόμενοι.
Επιπλέον, ενώπιον των Δικαστηρίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, αποφασίζει να υπάρξει νομική παρέμβαση του Δήμου Ασπροπύργου, για καθετί που θίγει τα συμφέροντά του, αλλά και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών γης.
Τέλος, δοθέντων όσων προανέφερα, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει και την άρση της ισχύος της απόφασης 382/2015, καθώς και την άμεση ενημέρωση, για τούτο, όλων των αρμόδιων αρχών, προκειμένου αυτές να πράξουν τα δέοντα, σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα, που εκείνη η απόφαση παρήγαγε».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» κ. Ιωάννη Δημ. Ηλία, ο οποίος ανέφερε ότι, εμμένει στην τοποθέτηση του επί της προηγηθείσας σχετικής απόφασης, ως προς την ανάκληση της υπ` αριθμ. 382/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ψηφίσει την εισήγηση του κ. Δημάρχου.

Κατόπιν πήρε το λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» , κος Παπανικολάου Ευάγγελος, ο οποίος ανέφερε ότι, εμμένει στην τοποθέτηση του συνδυασμού του επί της προηγηθείσας σχετικής απόφασης και θα ψηφίσει την εισήγηση του κ. Δημάρχου.

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ», κος Αλέξανδρος Ν. Τσοκάνης , ο οποίος ανέφερε ότι, εμμένει στην τοποθέτηση του επί της προηγηθείσας σχετικής απόφασης και θα ψηφίσει την εισήγηση του κ. Δημάρχου.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει  σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την προαναφερόμενη διαδικασία και λαμβάνοντας υπόψη:
1.       Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8507/30 Μαρτίου 2018  αίτηση  του «Σωματείου ιδιοκτητών γης  εντός επιχειρηματικών πάρκων Θριασίου πεδίου», με τον διακριτικό τίτλο: «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»,   
2.       Την εισήγηση του Δημάρχου, κου Νικολάου Ι. Μελετίου ,
3.      Την υπ αριθμ 382/2018 προγενεστέρα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
4.      Την διατυπωθείσα πρόταση ψηφοφορίας από τον Πρόεδρο, κ. Αντώνιο Καραμπούλα,
5.      Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και εκπροσώπων των συνδυασμών,


προχώρησε σε ψηφοφορία, στην οποία, υπέρ της εισήγησης του Δημάρχου, κ. Νικόλαου Μελετίου, για το θέμα με τίτλο: «Εξέταση παρέμβασης της προσωρινής Διοίκησης, του ¨Σωματείου Ιδιοκτητών Γης, εντός Επιχειρηματικών Πάρκων Θριασίου πεδίου¨, με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ», τάχθηκαν είκοσι τέσσερα (24) μέλη του συμβουλίου, και ονομαστικά  οι κ.κ.

1)
2)
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  
13)
14)
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΣΟΥΛΑ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

3)
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
15)
ΚΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4)
5)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            
16)
17)
ΠΑΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

6)
7)
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
18)
19)
ΚΟΝΑΞΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ


8)
9)
10)
ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
20)
21)
22)
ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΕΡΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

11)
12)
ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
23)
24)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΟΛΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

κατόπιν τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο
αποφασίζει
ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει:


 Α) Την άρση της ισχύος της απόφασης 382/2015, καθώς και την άμεση ενημέρωση, για τούτο, όλων των αρμόδιων αρχών, προκειμένου αυτές να πράξουν τα δέοντα, σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα, που εκείνη η απόφαση παρήγαγε,

Β) Την ανάκληση της Πολεοδομικής Μελέτης του Πάρκου και όλων των συνεπαγόμενων Διοικητικών Πράξεων,
Γ) Την άμεση άρση όλων των αναγκαστικών Μέτρων Εκτέλεσης, με τον Κ.Ε.Δ.Ε., από την Α.Α.Δ.Ε., των πράξεων επιβολής εισφοράς σε χρήμα, και την αποκατάσταση της όποιας βλάβης υπέστησαν, παράνομα και καταχρηστικά, οι ιδιοκτήτες γης, Δημότες του Ασπρόπυργου,
Δ) Τον έλεγχο της ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας Α.Ε., από πάσα αρμόδια αρχή, με την ταυτόχρονη παύση κάθε διαδικασίας, περιλαμβανόμενης και αυτής που αφορά στην εκτέλεση πληρωμών προς τον εν λόγω φορέα, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση των αρμόδιων Δικαστηρίων, στα οποία έχουν προσφύγει οι θιγόμενοι,
Ε) Να υπάρξει νομική παρέμβαση του Δήμου Ασπροπύργου, ενώπιον των Δικαστηρίων, για καθετί που θίγει τα συμφέροντά του, αλλά και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών γης.


Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως κατωτέρω, πήρε δε αύξοντα αριθμό   203.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                           ΤΑ ΜΕΛΗ
Πιστό αντίγραφο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…