Απίστευτα πράγματα τα όσα αναφέρονται στην Απόφαση 203 , της 11ης /2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου!!!!
















Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

                             Από τα πρακτικά της με αριθμ. 11ης / 2018 συνεδρίασης

                                  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου .
Αρ. Απόφ.: 203


 ΘΕΜΑ: Εξέταση παρέμβασης της προσωρινής Διοίκησης, του ¨Σωματείου Ιδιοκτητών Γης, εντός Επιχειρηματικών Πάρκων Θριασίου πεδίου¨, με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ».


.".............Μεταξύ άλλων, οι λόγοι που επιβάλλουν τα προαναφερθέντα είναι και οι εξής:
Α) Το Επιχειρηματικό Πάρκο συγκροτούν τριανταπέντε (35) ιδιώτες- ιδιοκτήτες γης και δύο (2) Ο.Τ.Α. ιδιοκτήτες γης. Εξ αυτών όμως, εικοσιπέντε (25) ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να αρθούν παράνομες πράξεις.

Β) Το ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., που είναι 100% ιδιωτική επιχείρηση, κερδοσκοπική κατά το νόμο, εισπράττει μέσω του Κ.Ε.Δ.Ε., με αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης, παράνομες εισφορές, από τους ιδιοκτήτες γης, με τη δύναμη του Δημοσίου! Δηλαδή, με κατασχέσεις, ακόμη και του συνόλου της περιουσίας των ιδιοκτητών γης, ενώ ταυτόχρονα στερεί από αυτούς τη φορολογική τους ενημερότητα, ανέτρεψε προηγούμενες ρυθμίσεις των 100 δόσεων, στερεί από συνταξιούχους την ικανότητα είσπραξης συντάξεων και γενικά έχει αποδιοργανώσει πλήρως τη φορολογική εικόνα των ιδιοκτητών γης, προς όφελος ενός ιδιώτη(ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.), μέσω της ΔΟΥ Ελευσίνας και του Κ.Ε.Δ.Ε.

Γ) Η αξία των ακινήτων υπολογίστηκε, από ό,τι αντιληφθήκαμε, από την ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., κι όχι από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία εξέδωσε δύο εντελώς διαφορετικές αποφάσεις υπολογισμού της εισφοράς χωρίς να ανακαλέσει καμία εξ αυτών.

Δ) Υπάρχει παράνομη βεβαίωση εισφοράς σε χρήμα, στο 29,4% της αξίας της γης, αντί του 10% που ορίζει ο νόμος.

Ε) Παρατηρείται παράνομη κατάτμηση, σύμφωνα με καταγγελίες των ιδιοκτητών γης, για τα νέα οικόπεδα, κάτω από το επίπεδο αρτιότητας, αλλά και ευθείας απόκλισης  από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 15ης /2015 Συνεδρίασης,  Αρ. Αποφ. 382 ,στην οποία αναφέρεται στην παράγραφο Β. Στοιχεία Πολεοδομικής Μελέτης : «Οι γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο ΕΠ προτείνονται: …Αρτιότητα Οικοπέδων 1500 τ.μ.». Ενώ στην ΚΥΑ είναι 2000 τ.μ.
ΣΤ) Υπήρξε υφαρπαγή της γης των δύο Δήμων (Ασπροπύργου και Ελευσίνας).

Ζ) Η Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας υπολόγισε την αξία των ακινήτων, των ιδιοκτητών γης, ως ενιαίο οικόπεδο, για όλο το Επιχειρηματικό Πάρκο, κι όχι ανά ιδιοκτησία, όπως ορίζει ο Νόμος.

Η) Υπήρξε βεβαίωση και είσπραξη μέσω του Κ.Ε.Δ.Ε., ενός Προϋπολογισμού, και όχι του πραγματικού κόστους του έργου, διότι, πολύ απλά, το έργο δεν έχει γίνει.

Θ) Παρατηρείται υπέρβαση του εγκεκριμένου Προϋπολογισμού, από 8,5 εκατομμύρια ευρώ/€, σε 10,1 εκατομμύρια ευρώ/€, πιθανότατα παράνομα, και εν πάσει περιπτώσει χωρίς την άδεια των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας.

Ι) Όλο το Επιχειρηματικό Πάρκο, δεν μεταγράφηκε περιέργως(!), στο Υποθηκοφυλακείο Ελευσίνας, αλλά στο Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών!... Κατά συνέπεια, πιθανότατα έχουμε τα ίδια οικόπεδα με δύο αριθμού μερίδας.

ΙΑ) Υπάρχει υφαρπαγή μιας λωρίδας γης, από την πλευρά του Ασπρόπυργου, γεγονός που καθιστά τα εφαπτόμενα ακίνητα με την πλευρά του Πάρκου τυφλά, χωρίς σύνδεση με δρόμο, όπως ήταν πριν, αλλά με οικόπεδο που ανήκει στον φορέα.

ΙΒ) Δεν βεβαιώθηκε εισφορά σε χρήμα, σε γη του Ο.Σ.Ε., ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γης, και τούτο διότι, με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή, το Πάρκο παύει να είναι ενιαίο και εκτείνεται σε δύο τμήματα, κατά παράβαση του Ν. 3982/2011, αφού με την ύπαρξη της σιδηροδρομικής γραμμής διαμορφώνονται δύο (2) πάρκα και όχι ένα (1).

ΙΓ) Δεν προβλέπεται το παραμικρό, για την απαγορευτική ζώνη δόμησης εξήντα (60) μέτρων, από τον άξονα της ΝΕΟΑΚ, για όσα ακίνητα βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού.

ΙΔ) Δεν βεβαιώθηκε εισφορά σε γη και χρήμα για τους πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης της Δ.Ε.Η.
ΙΕ) Τίθεται τεράστιο ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και συμφέροντος του Δήμου Ασπροπύργου, διότι, οι οδοί που υπάρχουν στο χώρο που προορίζεται για Πάρκο δεν έχουν περιληφθεί στους πίνακες της Πράξης Εφαρμογής, δεν έχουν ιδιοκτήτες και κατά συνέπεια τις ιδιοποιείται ο φορέας!

ΙΣΤ) Στους σχετικούς πίνακες, δεν αναφέρονται καθόλου τα επικείμενα, εντός των τετρακοσίων πενήντα (450) στρεμμάτων του Πάρκου. Κατά συνέπεια δεν προβλέπεται και αποζημίωση γι΄ αυτά.

ΙΖ) Προωθείται η κατεδάφιση μιας μικρής εκκλησίας, που υπάρχει στο Πάρκο, η οποία πιθανότατα έχει άδεια από τη Ναοδομία, και η ανέγερση, στο συγκεκριμένο χώρο, του Διοικητηρίου του Πάρκου.

ΙΗ) Δεν εμφανίζεται πουθενά, υπάρχον ρέμα εντός του Πάρκου.

Εν κατακλείδι, για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, αλλά και για δεκάδες άλλους, που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες γης, Δημότες του Ασπρόπυργου, προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, η λήψη απόφασης με την οποία, ο Δήμος Ασπροπύργου, να ζητά, από όλες τις αρμόδιες Αρχές:........""""

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…