ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ      (16  Δεκεμβρίου 2017 ) 


Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του 2017 ,πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συνέδριο της Δυτικής Αττικής.  Ιδιοκτήτες γης και επιχειρηματίες  του υπό ανάπτυξη  Επιχ. Παρκ. Βαμβακιας  ,οι οποίοι αργότερα συστήσαμε το "Σωματείο Καλλιγαια" ,δημοσιοποιησαμε τις θέσεις μας και εκθέσαμε τα προβλήματα μας στους αρμόδιους Υπουργούς.


Το σώμα της παρέμβασης ακολουθεί παρακάτω.

***********


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ευχαριστούμε που μας δίνεται βήμα στο Περιφερειακό Συνέδριο της Δυτικής Αττικής έτσι ώστε να εκφράσουμε τα πρωτόγνωρα για την περιοχή μας άλλα και για τη χώρα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και δημιουργήθηκαν με την ένταξη των ιδιοκτησιών μας στο Επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς.

Δυστυχώς έχουμε έρθει στα πρόθυρα να χάσουμε την ιδιοκτησία μας εντός του πάρκου άλλα και να κινδυνεύει όλη η περιουσία μας από μια ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία ειδικού σκοπού που πληρώνεται μέσου του ΚΕΔΕ.

Αυτό που δεν πέτυχαν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση επιτυγχάνεται ,με την πρόφαση της ανάπτυξης , από μια ανώνυμη εταιρία σε άμεση συνεργασία με τα αρμόδια διοικητικά όργανα.( ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ,Γ.Γ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Γ.Γ . ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΟΙΚΙΑ Δ.Ο.Υ . ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)

Ο αριθμός των παρανομιών ή παρατυπιών είναι πολύ μεγάλος αξιολογώνταστες παραθέτουμε τις σημαντικότερες και με βάση τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας σήμερα.

1. Δεν υπάρχει μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότατης και Γεωλογικής Διερεύνησης της ευρύτερης περιοχής καθώς και μελέτες διευθέτησης ρεμάτων (Σαρανταπόταμου και παραποτάμους του), Μελέτη Οβρίων Υδάτων , Υδροφόρου Ορίζοντα και Απορροφητικότητας Εδάφους, δεδομένου ότι μιλάμε για Βιομηχανική Χρήση Βαριάς Βιομηχανίας. Άλλωστε όλα αυτά θα πρέπει να μελετηθούν με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην περιοχή.

2. Τεράστιο επίσης θέμα Δημοσίου Συμφέροντος εντός του Βιομηχανικού Πάρκου αποτελεί το θέμα των Οδών που διατρέχονται σε αυτό, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στους Πίνακες τις Πράξης Εφαρμογής!!!! Άλλα και δεν έχουν αποδοθεί στου παρόδιους ιδιοκτήτες κατά συνέπεια ιδιοποιούνται από το φορέα. Επίσης πάσχει η τήρηση της νομιμότητας και των όρων προστασίας όλων των οδών.

3. Εμφανίζεται το πρωτοφανές για τη χώρα φαινόμενο μη ιδιοκτήτης γης, ιδιώτης, να αποκτά στην κυριότητα του οικόπεδα «φιλέτα» μη κοινόχρηστα προς εμπορική εκμετάλλευση, σύμφωνα και με το καταστατικό ίδρυσης τους. Παραβιάζοντας τον ν. 3982/11, με την Πράξη Εφαρμογής. Και αυτός δεν είναι άλλος από την ΕΑΝΕΠ «ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» 100% Ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρία ,Κερδοσκοπική , Ειδικού σκοπού σύμφωνα ν. 3982/11. Αποκτώντας δηλαδή η«ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» την κυριότητα οικοπέδων που προέρχεται από τμήματα γης που προέρχονται από την Πράξη Επιβολής Εισφορά σε Γη των ιδιοκτητών άλλα και την υφαρπαγή
όλων των οδών (ακόμα και αυτών που προϋπήρχαν του 1923) που διέρχονται το Πάρκο!!!!

4. Παράλληλα τα οικόπεδα των μη μετόχων της εταιρίας «ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.», ιδιοκτητών όμως γης, απροκάλυπτα υποβιβάζονται σε αξία καθώς, είτε τοποθετούνται κάτω από την υψηλή τάση της Δ.Ε.Η. ,ενώ αρχικά δεν ήταν , είτε μειώνοντας την πρόσοψη τους, είτε βάζοντας μπροστά τους τα οικόπεδα «φιλέτα» του φορέα, είτε μεταθέτοντας υφιστάμενες εταιρίες σε άλλη θέση , είτε τοποθετώντας τα σε πεζόδρομο. Καθώς και το γεγονός ότι άλλοι ιδιοκτήτες, μη μέτοχοι, διώχνονται από μέτοχους του φορέα.

5. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.11 άρθ.52 ν.3892/2011, όπως προστέθηκε με την παρ. 14 του άρθρου 228 του ν. 4072/2012 (ΦΕΚ Α 86/11.4.2012), «Η εισφορά σε χρήμα των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στα όρια Επιχειρηματικού Πάρκου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου εντός της Περιφέρειας Αττικής υπολογίζεται στο εμβαδόν της ιδιοκτησίας, όπως αυτή διαμορφώνεται με την πράξη εφαρμογής και ανέρχεται στο δέκα τοις εκατό (10%) της αξίας που έχει αυτή κατά το χρόνο της έγκρισης της πράξης εφαρμογής. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο.».
Αντί αυτού η Επιβολή Εισφοράς σε Χρήμα για την «ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» είναι παρανόμως 29,4 % δηλαδή σχεδόν το τριπλάσιο!! Μεταθέτοντας όλα τα βάρη στους ιδιοκτήτες γης , το οποίο κατά εμάς υποκρύπτει δόλο.

6. Επιπλέων ενώ η έγκριση του προϋπολογισμού του έργου σύμφωνα με την ΚΥΑ είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ το σύνολο της Επιβολής Εισφοράς σε Χρήμα αθροίζεται σε περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Γεγονός παράνομο και ανήθικο.

7. Το ύψος της αξίας ανά τετραγωνικών γης των οικοπέδων εντός του πάρκου, δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και ούτε από την οικία Δ.Ο.Υ . ανά ιδιοκτησία, όπως ορίζει το άρθρο 52 παρ. 6 ν. 3982/11. Αντιθέτως η «ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» υπολογίζει την αξία της γης την οποία η ίδια απαιτεί να λάβει μέσω της Δ.Ο.Υ. και του ΚΕΔΕ. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι σαφώς στο άρθρο 52 παρ. 6 ν. 3982/11 η εισφορά σε χρήμα απλός καταβάλλεται και δεν εισπράττεται , καθώς δεν αποτελεί δημόσιο έσοδο.

8. Τέλος έχουμε διαπιστώσει σωρεία παρανομιών ή παρατυπιών τα οποία δεν θεωρούμε σκόπιμο να τα παρουσιάσουμε σε αυτό το υπόμνημα για οικονομία χρόνου, τα έχουμε όμως συμπεριλάβει στα δικόγραφα μας τα οποία είναι στην διάθεση σας.


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΣ
ΚΟΙΝΟΝΩΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΖΗΤΑΜΕ

α. Ανάκληση της Πολεοδομικής Μελέτης και όλων των συνεπακόλουθων Διοικητικών Πράξεων Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, άρθ.21 παρ.1 «Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοσή της».
Έτσι ώστε να επαναξιολογηθούν όλες οι Πράξεις βάση των νόμων και των πολεοδομικών κανόνων ώστε να μην έχουμε πάλι φαινόμενα Μάνδρας!!!!!!!!!!!!

β. Άμεσα, Αύριο , να γίνει Άρση όλων των Αναγκαστικών Μέτρων Εκτέλεσης με τον ΚΕΔΕ από την ΑΑΔΕ των πράξεων επιβολής εισφοράς σε χρήμα, διότι σύμφωνα και με το έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας (Φ/Α.6.9/48476/3890 26-7-16 ) δεν αποτελεί δημόσιο έσοδο.

γ. Έλεγχο της «ΕΠΙΧΕΙΠΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» σύμφωνα με το άρθρο 60 &61 του 3982/11 και παύση κάθε διαδικασίας εκτέλεσης πληρωμών προς αυτήν από το δημόσιο εισφορών που έχουν κατασχεθεί μέχρι την τελεσίδικη απόφαση των αρμόδιων δικαστηρίων στα οποία έχουμε εμπρόθεσμα καταθέσει τις προσφυγές μας.

Συνημμένα:
Αίτηση Ανάκληση Διοικητικών Πράξεων την οποία έχουμε καταθέσει στα αρμόδια υπουργία και στο Σ.Τ.Ε.
Το έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας (Φ/Α.6.9/48476/3890 26-7-16 )
Την απόφαση του ΔΣ Ασπροπύργου αρ. απόφασης 54 28 /02/17
Αίτηση- ιεραρχική προσφυγή στη Γ.Γ. Βιομηχανίας Α.Π. 113142 27/10/16 για την οποία δεν λάβαμε απάντηση.

Με τιμή
1. Ελένη Καραμπέρη Αρχιτέκτων Μηχανικός ε.μ.π. και Ιδιοκτήτρια γης στο Επιχειρηματικό Πάρκο Βαμβακιάς. Email: e.karamperi@gmail.com
2. Μποτζακης Ιωάννης , πτ. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΕΑΠ Πατρών. Υιός και νόμιμος εκπρόσωπος του Μποτζακη Κίμωνα , ιδιοκτήτη γης εντος του Επιχειρηματικού Πάρκου Βαμβακιάς . Email: botzakis@gmail.com
3. Σταύρου Κουράση του Προκοπίου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Σαχτούρη αριθ.9.
4. Βασιλείου Τσίγκου του Σταύρου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Φυλής αριθ.17.
5. Δημητρίου Τσίγκου του Σταύρου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός ηρώων Πολυτεχνείου αριθ.25.) Φωτεινής Τσίγκου του Σταύρου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου αριθ.25.
6. Ελένης Καραμπέρη του Ευαγγέλου, αρχιτέκτονος- μηχανικού, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Αχαρνών, αρ.9) Αθανασίου Παναγόπουλου του Δημητρίου, κατοίκου Χαϊδαρίου Αττικής, οδός Δόξης αριθ.36.
7. Μιχαήλ Φίλη του Ισιδώρου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Θεμιστοκλέους αριθ.49.
8. Γεωργίου Καμπόλη του Αντωνίου, κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, οδός Τζαβέλλα αριθ.52.
9. Ασπασίας Χατζηδημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Λέσβου αριθ.8.
10.Ελένης Χατζηδημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Λέσβου αριθ.8.
11.Ιφιγένειας Χατζηδημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Λέσβου αριθ.8.
12.Ιωάννη Χατζηδημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Λέσβου αριθ.8.

********

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…