Κοινωνική Παρέμβαση της Πρόεδρου κας Καραμπερη Ελένης προς τον απόδημο Ελληνισμό της Μαριουπολης Ουκρανίας


 
   

Στις 02 Αυγούστου 2018 εκπληρώθηκε  μια υπόσχεση η οποία είχε δοθεί από την Πρόεδρο του Σωματείου μας ,κα Ελένη Καραμπέρη, στην Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κα. Εύα Παπαδάτου.


  Πριν δύο περίπου μήνες στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ το οποίο διεξήχθη στο Πλοεστι της Ρουμανίας η κα Καραμπερη με την κα Παπαδατου συμφώνησαν να δωρίσει το σωματείο ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ  ένα  λαϊκό ελληνικό μουσικό όργανο , στον μαστιζόμενο από τον πόλεμο Ελληνικό πληθυσμό της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο μουσικό σχολείο της κωμόπολης του δήμου Σαρτανα της Μαριουπολης.

   Η υπόσχεση αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά χθες στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Ασπροπύργου, στις οποίες  φιλοξενούνται αυτές τις μέρες παιδιά από την Ουκρανία και το Καζακστάν. Με την παρουσία τους, τίμησαν την σεμνή τελετή παράδοσης -παραλαβής εκπροσώποι και δάσκαλοι του μουσικού σχολείου , η κα Εύα Παπαδάτου  ως εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών και ο κ. Αθανάσιος Χούπης και Αντώνης Κονταξής ,για το δήμο Ασπροπύργου.
Το μουσικό όργανο παρέλαβε από την κ. Ελένη  Καραμπέρη,πρόεδρο του σωματείου ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ, η κ.Αλεξάνδρα Προτσενσκο-Πιτσαντζη, πρόεδρος  των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας .

     Η τελετή  έγινε σε κλίμα συγκίνησης , ιδιαιτέρως από την πλευρά της Ουκρανίας, για το λόγο οτι  δεν αισθάνονται πια μόνοι και αποκομμένοι από την μητέρα πατρίδα στην μαστιζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, αλλά ένοιωσαν τόσο την συμπαράσταση του Ελληνικού κράτους ,όσο και  των απλών  πολίτών, ενώσεων και σωματείων. Έτσι εκφράστηκε η αμοιβαία αγάπη και αλληλεγγύη των δύο λαών.

     Η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας  μας συγκίνησε ιδιαίτερα  με το εικονιζόμενο Ευχαριστήριο Γραμμα τους που παρέδοσαν στην Πρόεδρο του σωματείου ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ σε κάδρο και το οποίο θα κοσμεί με υπερηφάνεια την έδρα του σωματείου μας, θεωρώντας ότι αυτή είναι η αρχή μια αληθινής σχέσης φιλίας μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Ακολουθεί φωτορεπορταζ :
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…