«Καλλιγαία»: Αποφασιστικό βήμα, από μια νέα Κοινωνική Δύναμη στο Θριάσιο πεδίο!







Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«Καλλιγαία»: Αποφασιστικό βήμα,
από μια νέα Κοινωνική Δύναμη
στο Θριάσιο πεδίο!

v Διεπιστημονική και αντιπροσωπευτική, η πρώτη Διοίκηση του Περιβαλλοντικού Σωματείου.

v Παρατηρητήριο Πολεοδομικών Λειτουργιών, για όλο το Θριάσιο και απόφαση παρεμβάσεων, σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης.

v Δέσμευση για δυναμική εκπροσώπηση, όλων των μικρο-ιδιοκτητών γης, που νιώθουν ότι αδικούνται, από οργανωμένα – μεγάλα συμφέροντα, που λυμαίνονται την περιοχή.

                     
 Η αρχαία θεότητα «Καλλιγαία»

            Μια πρωτοβουλία που ξεπήδησε από την ανάγκη αντιμετώπισης πληθώρας νομικών ζητημάτων που προέκυψαν, σε σχέση με το Επιχειρηματικό Πάρκο Ελευσίνας / ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ (της περιοχής ¨Βαμβακιά¨), μετεξελίχθηκε σε Αναγνωρισμένο, Περιβαλλοντικό Σωματείο, με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Καλλιγαία¨, η οποία ήταν η θεότητα της αρχαιότητας, που προστάτευε τα σύνορα των ιδιοκτησιών γης, από τους επίδοξους καταπατητές τους.   
            Η «Καλλιγαία» είναι ήδη ένα αναγνωρισμένο Περιβαλλοντικό Σωματείο, με αριθμό Μητρώου 32227, έτοιμο να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, στην προσπάθεια ανάπτυξης του Θριάσιου πεδίου, με μελέτες, προτάσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Κι όπως φαίνεται από τις ιδιότητες των μελών του, που συγκροτούν το πρώτο, εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της, η «Καλλιγαία» έρχεται να καλύψει, δυναμικά και συγκροτημένα, ένα διαπιστωμένο, κοινωνικό κενό στη δυτική Αττική.
Η σύνθεση του Δ.Σ. του Σωματείου είναι:
-Καραμπέρη Ελένη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρόεδρος.
-Μποτζάκης Ιωάννης, Οικονομολόγος, Γενικός Γραμματέας.
-Κουράσης Σταύρος, Συνταξιούχος Ταμείου Μετάλλου, Αντιπρόεδρος.
 -Τσίγκος Δημήτριος, Αγρότης, Ταμίας.
-Χατζηδημητρίου Ελένη, Ιδιωτική Υπάλληλος-Δημοσιογράφος, Μέλος του Δ.Σ.
-Καραμπέρη Αλεξάνδρα, Δρ. Χημικός Μηχανικός, ΕΔΙΠ στο Εθνικό Μετσόβιο  
 Πολυτεχνείο, Μέλος του Δ.Σ.
-Πίνης – Μουζάκας Κωνσταντίνος, Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. 



..

                                                                            
Η Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Σωματείου «Καλλιγαία», κ. Ελένη Καραμπέρη, Αρχιτέκτων Μηχανικός και ο Γενικός Γραμματέας του, Οικονομολόγος, κ. Ιωάννης Μποτζάκης.

            Το Περιβαλλοντικό Σωματείο «Καλλιγαία», έχει ήδη στο ενεργητικό του, την τεχνοκρατική, νομική και δικαστική αντιμετώπιση αυθαιρεσιών και έκνομων ενεργειών, στην περιοχή της Βαμβακιάς, με προσφυγές σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης και σε όλες τις διοικητικές διαδικασίες.  Επίσης, η «Καλλιγαία», πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε Αναπτυξιακά Συνέδρια και Επιχειρηματικά Φόρα, επισκέψεις σε Επιχειρηματικά Πάρκα του εξωτερικού, συνεργασίες με Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια του Εξωτερικού, ενώ εκπόνησε ήδη τα πρώτα επιχειρηματικά σχέδια, για χώρους που βρίσκονται εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.
Επιθυμώντας να κάνει ξεκάθαρους τους στόχους που έχει θέσει, όπως περιγράφονται και στο Καταστατικό του Περιβαλλοντικού Σωματείου, η «Καλλιγαία» γνωστοποιεί ότι, θα προβαίνει σε μελέτες και παρεμβάσεις, σε ό,τι έχει σχέση με τις πολεοδομήσεις αστικών και βιομηχανικών περιοχών, στο Θριάσιο πεδίο. Θα λειτουργεί ως Παρατηρητήριο Πολεοδομικών Λειτουργιών, αλλά και ως Εργαστήριο Σκέψης και Πράξης, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη Ανάπτυξη και στο Περιβάλλον της δυτικής Αττικής. Επίσης, θα αναλαμβάνει τη στήριξη και τη συμπαράσταση των ιδιοκτητών γης, εντός και εκτός Επιχειρηματικών Πάρκων, που νιώθουν ότι αδικούνται, από οργανωμένα – μεγάλα συμφέροντα, σαν αυτά που λυμαίνονται, εδώ και πολλές δεκαετίες, το Θριάσιο πεδίο.
Ακόμη, η «Καλλιγαία» σκοπεύει, στο άμεσο μέλλον, να καταθέσει δημόσια, Μελετημένα Πορίσματα, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη θλιβερών και καταστροφικών ζημιών ή ανθρώπινες απώλειες, στην Αττική, εξαιτίας παρεμβάσεων σε ρέματα, ζώνες ειδικής φροντίδας, δάση, άλση κ.ά, καθώς και σε ζητήματα ρυμοτομίας, στην πολύπαθη περιοχή του Θριάσιου πεδίου και πέριξ αυτής.
             
                                       ΑΠ΄ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…