Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας – Όταν κάποιος θέλει βρίσκει τρόπο να βοηθήσει !






Το ΔΣ του σωματείου Καλλιγαια νιώθει υπερήφανο για την αδελφοποίηση που είχε κάνει, τον Μάιο του 2018 στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας. 



   Υπογραφή πρωτόκολλου αδελφοποίησης    μεταξύ των δυο οργανισμών Μάιος 2018 ,Πλοϊέστι Ρουμανίας, μεταξύ του Πρόεδρου και βουλευτή  κου Drago Gabriel Zisopol και της κας Καραμπερη Ελένης ,πρόεδρου του Σωματείου Καλλιγαια. 






Χτες στις 11 Αύγουστου του 2018 αλλά και σήμερα, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή περί των δέκα τόνων βοήθεια που συγκέντρωσε και μετέφερε με δικά της μέσα και έξοδα , η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας για του πυροπαθείς της Αττικής.

Η Ελληνική κοινότητα με τον Πρόεδρο της Drago Gabriel Zisopol , καθηγητή του Πανεπιστημίου του Πλοεστιου και παράλληλα βουλευτή του Ρομανικού κοινοβουλίου, από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρων για την πραγματοποίηση της άμεσης βοήθειας από πλευράς του Ρομανικού λαού και  κράτους  προς του Έλληνες πληγέντες.

Έπειτα από την ρίψη με αεροπλάνο την επομένη κιόλας ημέρα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρουμανίας κατευθείαν στην περιοχή η οποία είχε πληγεί ,ξεκίνησε παράλληλα μια εκστρατεία συγκέντρωσης υλικών έτσι ώστε να παραδοθούν στις πληγείσες περιοχές.

Έφτασαν λοιπόν σήμερα οδικώς έπειτα από δεκαοκτώ ώρες οδήγησης ένα κομβόι έξι αυτοκίνητων , ιδιοκτησία της Ένωσης και ενός μισθωμένου φορτηγού στον Ασπρόπυργο. Η βοήθεια παρεδόθη στις εγκαταστάσεις του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου  Ασπρόπυργου  , έτσι ώστε να προωθηθούν τις επόμενες ημέρες στις πληγέντες περιοχές. Στο Μάτι και στην Κινέτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας , βουλευτής του Ρουμανικου Κοινοβουλίου και καθηγητής του πανεπιστήμιου του Πλοεστιου , ήταν ένας από τους οδηγούς των φορτηγών και ξεφόρτωνε και ο ίδιος μαζί με εμάς, τα χαρτοκιβώτια κατευθείαν με το που έφτασε η αποστολή χωρίς να ξεκουραστούν.




       Το παρόν έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κος Πλευρακης Δημήτριος 

     Απο πλευράς δημοτικάς αρχής το παρον εδωσαν και βοηθησαν  οι δημοτικοι συμβουλοι Γεωργιος Φιλης , Κοναξης Αντωνης  , Καλλιερης Κων/νος και ο γ.γ. του δημου κος Χουπης Αθανάσιος  
     Απο πλευράς του Σωματειου Καλλιγαια ο γ,γ Μποτζακης Ιωαννης  


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.


























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…