ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ


ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, 4-2-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ

Σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες, εγκάρδιο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 27/1/2019 το απόγευμα, στο ιστορικό καφενείο του Αναστασίου Νικ. Μπρέμπου στο κέντρο του Ασπρόπυργου, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Σωματείου «Καλλιγαία».

Στην εκδήλωση, εκτός των μελών συμμετείχαν πολλοί ακόμη κάτοικοι της περιοχής, που πρόθυμα δέχτηκαν την πρόσκληση του Σωματείου. Επίσης, με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, που ευλόγησε την Βασιλόπιτα και, μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου, την έκοψε και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους.



Η Πρόεδρος του Σωματείου Καλλιγαία, κ. Καραμπέρη Ελένη ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, για την έως τώρα συμβολή τους στο έργο του, τους εκπροσώπους τοπικών Συλλόγων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους όσους τίμησαν το Σωματείο, με την παρουσία τους στην εκδήλωση.



Στην ομιλίας της, η Πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε στο λόγο δημιουργίας του νεοσύστατου, αλλά αξιοσημείωτα δραστήριου, Σωματείου «Καλλιγαία», που δεν είναι άλλος από την ανάγκη να σωθεί η γη των Ασπροπυργιωτών, αλλά και κάθε ιδιοκτήτη γης, σε όλο το Θριάσιο Πεδίο, από ένα επικίνδυνο οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκπόνησε και αποπειράθηκε να υλοποιήσει, ένα υπερτοπικό κύκλωμα οικοπεδοφάγων, το οποίο στηρίζεται από ένα σύστημα που επιχειρεί να κρατήσει υπόδουλη την Ελλάδα, άρα και τον Ασπρόπυργο, με τη βοήθεια ορισμένων ντόπιων υποτακτικών του, που έβαλαν σκοπό να καταπιούν το Θριάσιο Πεδίο. 

Τονίζοντας ότι, το σχέδιο αυτό, που επικαλείται την ανάπτυξη, έχει στόχο τη ΒΙΑΙΗ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Περνάει μέσα από ένα φάσμα περιβαλλοντικών εγκλημάτων και σκανδαλωδών, οικονομικών προνομίων, για όσους θα λειτουργούν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του ΟΣΕ. Έχει στόχο την απαξίωση και το κλείσιμο όλων των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στον τόπο μας, καθώς θα είναι αδύνατο να αντέξουν στον ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ! με κατάληξη, τη βίαιη ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, την ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ και όλου του Θριάσιου Πεδίου! 

Άλλωστε το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με την ιδιωτική, κερδοσκοπική επιχείρηση, του Επιχειρηματικού Πάρκου Ελευσίνας, στη Βαμβακιά. Βαδίζοντας πάνω στο σχέδιο που εκπόνησε ο μελετητής του, που είναι ο ίδιος στη ΒΙΠΑΝΟΤ και συμμέτοχος στα του ΟΣΕ, ο ιδιώτης φορέας, δηλαδή οι μεγαλομέτοχοι του Πάρκου, καταλόγισε -αυθαίρετα και παράνομα- εισφορές σε χρήμα, σε συνεργασία με το Δημόσιο, με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, σε δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες, μεταξύ αυτών και σε πολλούς Ασπροπυργιώτες. Κι οι εισφορές αυτές, βεβαιώνονταν, ως χρέος των ιδιοκτητών γης, όχι προς τον ιδιώτη φορέα, αλλά προς το κράτος! 

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, κρύβουν επιμελώς, από τους πολίτες, την ωμή πραγματικότητα. Ότι αποφάσισαν να φτιαχτεί ένας καινούριος Ασπρόπυργος, μέσα στην έκταση του Δήμου Ασπροπύργου! Κι αυτός, ο νέος Ασπρόπυργος, να πεθάνει τον παλιό κι όσους ζουν στην πόλη μας, όσους έχουν επενδύσει στον τόπο μας! 

Πώς θα το καταφέρουν; Με 313% υπέρβαση, που ενέκριναν, στο συντελεστή δόμησης των κτιρίων του Εμπορευματικού Κέντρου. Με παράλειψη της υποχρέωσης για υψηλή φύτευση! Πού, όλα αυτά; ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν πρόστιμα και τέλη τακτοποίησης, γιατί τα σπίτια τους είναι χαρακτηρισμένα ως αυθαίρετα! Ενώ τα μεγαθήρια, με 30 μέτρα ύψος, μέσα στον περιφραγμένο χώρο του ΟΣΕ, θα είναι νόμιμα και οι ιδιοκτήτες τους απαλλάσσονται και από αυτά ακόμη κι από τα δημοτικά τέλη!». 

Για να τονίσει ότι, για όλα αυτά κανείς, εκτός του Σωματείου «Καλλιγαία», δεν διαμαρτύρεται!... Κανένας φορέας, κανένα στέλεχος της δημοτικής αρχής, κανένα από τα μέλη της αντιπολίτευσης, κανένας επιστημονικός ή τοπικός σύλλογος ούτε ο Δήμος δεν προχώρησε σε κάποια νομική ενέργεια. Αντίθετα, το αίτημα που επίσημα υπέβαλε η «Καλλιγαία», για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και εν συνεχεία προσφυγή στα εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα απονομής δικαιοσύνης, ούτε καν το έβαλαν σε ψηφοφορία, όπως είχαν τη νομική υποχρέωση να κάνουν! 

Επίσης, υποσχέθηκε ότι, η «Καλλιγαία» δεν θα απογοητευτεί, όπως περίμενε ο κ. Δήμαρχος! Δεν θα καταθέσει τα όπλα! Δεν θα σιωπήσει! Θα αναζητήσει τα στοιχεία και θα τεκμηριώσει απόλυτα, και την άλλη μεγάλη αμαρτία, τη ¨ΒΙΠΑΝΟΤ¨. Άλλωστε ούτε και μετά την απαγόρευση διεξαγωγής της επιστημονικής ημερίδας, η «Καλλιγαία» δεν σώπασε. Την πραγματοποίησε στο ιστορικό Καφενείο του Μπρέμπου και αποκάλυψε αρκετές πτυχές των εγκλημάτων που συντελούνται στον Ασπρόπυργο και στο Θριάσιο. Βεβαίως, ούτε και οι πολίτες του Ασπρόπυργου φοβήθηκαν τον πανικόβλητο Δήμαρχο, που επιχείρησε να φιμώσει την «Καλλιγαία». Απέδειξαν έτσι ότι και δεν θα θάψουν, όσα ο καθένας τους γνωρίζει. Όσοι νόμιζαν ότι, με αυθαιρεσίες, με «Δημοτική Αστυνομία Σκέψης», θα κλείσουν το στόμα των πολιτών, διαψεύστηκαν. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες για το πάρτι με παράνομες χωματερές, με τις εταιρείες δήθεν ανακύκλωσης, που εδρεύουν πάνω σε τόνους τοξικών αποβλήτων, που δηλητηριάζουν καθημερινά, που σπέρνουν καρκίνο στους Ασπροπυργιώτες! 

Περίμεναν ότι, δεν θα τολμήσει κανένας να μιλήσει για τη μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση “Real Estate”, που μετά από κατάλληλο προγραμματισμό, αγοράζει από δεύτερο ή τρίτο χέρι, δεκάδες οικόπεδα, χάριν …κοινής ωφέλειας! 

Η Πρόεδρος του Σωματείου «Καλλιγαία», ανέφερε ακόμη ότι, όλοι αυτοί, υποτίμησαν τους πολίτες που έβλαψαν στη Βαμβακιά, αυτούς που τελικά δημιούργησαν την «Καλλιγαία». Υποτίμησαν και όλους τους Ασπροπυργιώτες! Επειδή δεν φαντάζονταν ποτέ, ότι υπήρχε περίπτωση να ξεπηδήσει, από την αδικία, ένα τέτοιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που όχι μόνο θα ξεσκέπαζε το ρόλο τους, αλλά και θα διαμόρφωνε την προοπτική να απαλλάξει την πόλη, από όσους την καταδυναστεύουν συνεργατικά, εδώ και πολλά χρόνια! 

Η κ. Ελένη Καραμπέρη, επέδειξε σε όλους την Προσφυγή που έχει καταθέσει το Σωματείο «Καλλιγαία», στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το Εμπορευματικό Πάρκο του ΟΣΕ, κινούμενη κόντρα σε κάθε σχέδιο και παρά την «αστυνομία σκέψης» που η δημοτική αρχή επιδιώκει να επιβάλλει. Η «Καλλιγαία» ούτε απογοητεύθηκε, ούτε φοβήθηκε, αλλά προχώρησε σε πράξεις. 

Για να καταλήξει λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η «Καλλιγαία» σκοπεύει να διαδραματίσει ρόλο καταλύτη των εξελίξεων, που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του σκηνικού που βιώνουμε σήμερα και θα ταρακουνήσει τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Τόνισε ότι, η «Καλλιγαία» δέχεται δεκάδες καταγγελίες και στοιχεία για μια σειρά θεμάτων και σκανδάλων που ταλανίζουν την πόλη και ότι η ανταπόκριση που βρίσκει η δράση του Σωματείου, στους Ασπροπύργιους, είναι ενθουσιώδης και ενθαρρυντική. Για να συμπληρώσει ότι, αυτό το επιβεβαιώνει και η σημερινή εκδήλωση, στην οποία πολλοί κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, όχι μόνο προσήλθαν με χαρά, αλλά και εκδήλωσαν την επιθυμία στους να εγγραφούν στο Σωματείο. Τέλος, κάλεσε όλους τους Ασπροπύργιους, με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας, να σταθούν παραστάτες στο έργο του Σωματείου, που είναι έργο έμπρακτης στήριξης των πολιτών, των περιουσιών τους, του περιβάλλοντος και της ζωής των Ασπροπύργιων. 

Μετά την ομιλία ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη δράση του Περιβαλλοντικού Σωματείου «Καλλιγαία», την ανάγκη «να χυθεί άπλετο φως, στο σκοτάδι της ενημέρωσης», την ανάγκη «να αναδειχθούν οι νέες ηγετικές προσωπικότητες που θα απεγκλωβίσουν τον Ασπρόπυργο και την Ελλάδα από την παρατεταμένη παρακμή»! 

Επίσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη και δηλώθηκε η διάθεση να ενισχυθεί το έργο του Σωματείου. Έγιναν προτάσεις, για μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και περαιτέρω ενεργειών και σε αυτή την κατεύθυνση έγινε εγγραφή νέων μελών που δήλωσαν πρόθυμα να συμβάλουν στη δράση της «Καλλιγαίας». 

Την εκδήλωση, εκτός του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού, μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ασπροπύργου κ. Μιχάλης Συνάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ήμερου Τόπου και του ΑΣΟΔ Ασπροπύργου κ. Νίκος Ματθαίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» κ. Στέφανος Ποιμενίδης, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Νεοκτίστων Ασπροπύργου κ. Γιάννης Καραγιάννης, το μέλος της Διοίκησης του ΒΕΠ κ. Αντιγόνη Λιόση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Ιωάννης, Μυλωνάς Κώστας, Μαυράκη Ελένη, Κερατζάκης Γιάννης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μυλωνάς Αλέκος. 

Θα ακολουθήσει δημοσίευση του πλήρους κειμένου της ομιλίας στην εκδήλωση της Προέδρου κ. Ελένης Καραμπέρη, σε επόμενη ανάρτησή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…