ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. Η «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ» ΑΠΕΤΥΧΕ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη,
οι ζόρικοι
συνεχίζουν.»
Τζον Κέννεντυ, ΠρόεδροςΗΠΑ



Σε ατμόσφαιρα ειλικρινούς ενδιαφέροντος και αλληλοκατανόησης, διεξήχθηκε η πρώτη δημόσια Εκδήλωση – Συζήτηση του Περιβαλλοντικού Σωματείου «Καλλιγαία», που φιλοξενήθηκε στο ιστορικό καφενείο του Αναστασίου Νικολάου Μπρέμπου στο κέντρο του Ασπρόπυργου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στις 7:30 το απόγευμα.























Από αριστερά: Η πρόεδρος  του σωματείου ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ κ. Ελένη Καραμπέρη, ο κ. Κωνσταντίνος Πίνης  - Μουζάκα,  Δικηγόρου παρΑρείω Πάγω, ο κος. Ιωάννη Μποτζάκης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Οικονομολόγος – Πτυχιούχος ΕΑΠ, η κ. Αλεξία Καραμπέρη, Δρ. Χημικός Μηχανικός,  Μέλος ΕΔΙΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).



Η αυθαίρετη και φαινομενικά ανεξήγητη άρνηση του Δημάρχου Ασπροπύργου να μην παραχωρήσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης του Σωματείου μας, δεν πτόησε ούτε τους διοργανωτές, ούτε τα μέλη του σωματείου, ούτε όσους άλλους έσπευσαν, με ειλικρινές ενδιαφέρον, να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας. Καθώς η πρόσκληση που απευθύναμε, προς όλους ανεξαιρέτως, ήταν για την εκδήλωση με θέμα: «Οι προβληματικές εξαγγελίες, για  Ανάπτυξη, Βιωσιμότητα, Αειφορία και η ωμή πραγματικότητα στο  Θριάσιο Πεδίο».





Στιγμιότυπο από την Εκδήλωση.


Για το λόγο αυτό, η Πρόεδρος του Σωματείου μας κα. Καραμπέρη Ελένη, ανοίγοντας την Εκδήλωση τόνισε:

       «Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, με την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφασή του, να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή της Ενημερωτικής Εκδήλωσης του Σωματείου μας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, με τελείως αστείες και αβάσιμες δικαιολογίες, ομολογεί δημόσια πως, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, που τον κάνουν να φοβάται την αλήθεια, για το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, για το Επιχειρηματικό Πάρκο Βαμβακιάς και το Βιομηχανικό Πάρκο Νότιου Τομέα του Ασπρόπυργου (ΒΙΠΑΝΟΤ).
Κι οι λόγοι αυτοί έχουν σχέση με όσα είπε και έπραξε, αλλά και με όσα δεν έπραξε, δεν είπε, με εκείνα που απέκρυψε, από τους Δημότες της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές, σε τρία, πολύ σοβαρά ζητήματα για όλους τους Ασπροπύργιους αλλά και τη χώρα.
Όσοι προσπαθούν να λειτουργήσουν ως «Αστυνομία Σκέψης», όσοι πιστεύουν ότι, μπορούν να φιμώσουν την «Καλλιγαία» και όλους όσους αντιδρούν, στη σειρά των σκανδάλων, που εξελίσσονται στο Θριάσιο, φτάνοντας ακόμη και σε απαγορεύσεις της ενημέρωσης και του διαλόγου, απόψε θα καταλάβουν ότι ματαιοπονούν!
Το Περιβαλλοντικό Σωματείο Ιδιοκτητών Γης, «Καλλιγαία», που είναι αναγνωρισμένο από τα αρμόδια Δικαστήρια, έθεσε εξαρχής, πρωταρχικό, καταστατικό του σκοπό, την προστασία των έννομων, συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, των πολιτών του Ασπρόπυργου και όλου του Θριάσιου πεδίου, είχε προετοιμαστεί εγκαίρως και γι΄ αυτό, το θλιβερό ενδεχόμενο.».
Άλλωστε, όπως αναφέραμε προηγούμενα, «Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.»

      Μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου ακολούθησαν διαλέξεις από τον κ. Κωνσταντίνο Κουρούνη, Πολεοδόμο - Πολιτικό Μηχανικό, κ. Κωνσταντίνο Πίνη - Μουζάκα,  Δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, κ. Ιωάννη Μποτζάκη, Οικονομολόγου – Πτυχιούχου ΕΑΠ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην Εκδήλωσή μας, ομιλητές και παρευρισκόμενους, που με τις απόψεις, τις σκέψεις και απορίες στους στο δημιουργικό διάλογο που αναπτύχθηκε, συνέβαλαν στην προσπάθεια να έρθει στο φως όλη η αλήθεια για όσα εξελίσσονται στον Ασπρόπυργο, σε πείσμα όσων αυτό το αντιμάχονται.

Υποσχόμαστε ότι, με μια σειρά Δελτίων Τύπου που θα ακολουθήσουν, θα ενημερωθεί το σύνολο των δημοτών της πόλης μας, αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων, για το περιεχόμενο των διαλέξεων των ομιλητών της εκδήλωσης, του διαλόγου που ακολούθησε και των συμπερασμάτων που προέκυψαν.


Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. του Σωματείου «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»,


 Ο Γενικός Γραμματέας,
Η Πρόεδρος,


Ιωάννης Μποτζάκης
Ελένη Καραμπέρη
Οικονομολόγος Ε.Α.Π
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…