Δημόσια Παρέμβαση για την Επιχειρηματικότητα στο Θριάσιο




«ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ
ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ
 του ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

 (ΜΗΤΡΩΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ αρ. 32227)
 Αγίου Ιωάννη Στεφάνη 3, Ασπρόπυργος,
           Τηλ.: 210 5570620, e-mail: kalligaia2018@gmail.com,
Website: kalligaia.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:


«Η Ανάπτυξη του Θριάσιου πεδίου. Επιχειρηματικότητα,
 Επενδύσεις και Νέες θέσεις Εργασίας στη Δυτική Αττική»,
που διοργανώνουν  η 
«Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών» και ο Δήμος Ασπροπύργου.

Ασπροπύργιες, Ασπροπύργιοι,

μάταια περιμέναμε αρκετούς μήνες μήπως ασχοληθεί κάποιος από τους φορείς της πόλης μας ή της ευρύτερης περιοχής ανοίγοντας διάλογο με όσα εγκληματικά και αντισυνταγματικά νομοθετούνται  σε βάρος του Ασπρόπυργου του Θριάσιου πεδίου και της χώρας μας στο Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε. Δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις, παλιοί ή νέοι υποψήφιοι εκφραστές των συμφερόντων της πόλης μας επιστημονικοί και άλλοι Σύλλογοι ή δεν έμαθαν ποτέ ή κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για την τερατογένεση που προέκυψε μετά την αρχική προκήρυξη παραχώρησης του 2015 και για όσα συμβαίνουν με τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

    Σήμερα στο χώρο του Ο.Σ.Ε οι αρχικοί πολεοδομικοί περιορισμοί και οι όροι που είχαν τεθεί με απόφαση του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ αναθεωρήθηκαν ως εξής: Παρέχεται νέος συντελεστής δόμησης 1,65, αυξημένος κατά 313%! Παρέχεται νέο ποσοστό κάλυψης 60%, αυξημένο κατά 40%! Παρέχεται νέο μέγιστο ύψος κτιρίων ίσο με 19 μέτρα, με δυνατότητα να φτάσει τα 24,7 μέτρα, αυξημένο δηλαδή κατά 106%! Επιτρέπεται η κατασκευή περισσότερων του ενός κτιρίων στο ίδιο γήπεδο, ενώ η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τα όρια πάει στα 10 μέτρα. Δηλαδή, το δικαίωμα δόμησης αυξάνεται, από τα αρχικά 235 στρέμματα σε πάνω από 970 στρέμματα! Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα, αξίζει να πούμε ότι, ολόκληρος ο κύριος ιστός του Ασπρόπυργου, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών λεπτών από τον ΟΣΕ, έχει έκταση 1.800 στρέμματα και ότι σπίτια, καταστήματα, σχολεία και λοιπά κτίρια της πόλης μας, όλα μαζί, δεν ξεπερνούν τα 1.500 στρέμματα δομημένης επιφάνειας. Αλλά, οι σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Οι ηλεκτρομηχανολογικοί βοηθητικοί χώροι, οι στεγασμένοι και τα μόνιμα προστεγάσματα, δεν θα προσμετρώνται στη δόμηση και στην κάλυψη! Θα υπάρχουν σαν να μην υπάρχουν. Ακόμη δεν προβλέπεται πια καμία υποχρέωση φύτευσης του ακάλυπτου χώρου, επιφάνειας τουλάχιστον 200 στρεμμάτων. Μια έκταση που με τα δεδομένα του Ασπρόπυργου, είναι σαν αυτή που ξεκινά από το 1ο Λύκειο και φτάνει ως το Στάδιο και από το Δημαρχείο ως τη Θερμοπυλών.

    Αυτά σημαίνουν ότι οι αρμόδιοι αλλάζοντας τη σύμβαση προς όφελος των αναδόχων επιχειρούν να δημιουργήσουν άλλον ένα Ασπρόπυργο ακριβώς δίπλα από το σημερινό. Ένα χώρο που εκτός από τις εγκαταστάσεις Logistics – μεταποίηση θα μπορεί να περιλαμβάνει πιθανόν και εμπορικά κέντρα, μονάδες εστίασης, γιγα-μάρκετ ακόμη και καταλύματα. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν όλα αυτά υπηρετούν την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις υγιείς επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιχειρηματική ισονομία στον Ασπρόπυργο. Και μάλιστα όταν ο Δήμος δηλαδή η τοπική κοινωνία δεν θα δικαιούται να εισπράξει ως αντιστάθμισμα ποτέ, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ούτε ένα ευρώ για δημοτικά τέλη. Γιατί «ο παραχωρησιούχος απαλλάσσεται από τα σχετικά δημοτικά τέλη ως προς το ακίνητα, είτε ήδη υφιστάμενα είτε μελλοντικά». Έτσι μέσα στο χώρο του ΟΣΕ θα διαμορφώσουν ένα συγκρότημα τέρας με πάμφθηνες αποθήκες χωρίς δημοτικά τέλη και τις άλλες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής για να συγκεντρώσουν εκεί όλες τις δραστηριότητες Logistics και μεταποίησης απ΄ όλο το Θριάσιο πεδίο όλες τις υποστηρικτικές επιχειρήσεις βυθίζοντας την πόλη μας και τη γύρω περιοχή στην εξαθλίωση στη βίαιη φτωχοποίηση μας στη χειρότερη μόλυνση και ρύπανση όλων των εποχών.  

    Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από τους εισηγητές δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Γι΄ αυτό περιμένουμε να τοποθετηθούν, στις επισημάνσεις που κατέληξε η διεπιστημονική ομάδα του Σωματείου μας η οποία συνέταξε αυτήν την παρέμβαση (Αρχιτέκτων Μηχανικός, Οικονομολόγος, Δρ. Χημικός Μηχανικός, Δικηγόρος, Δρ. Ιατρός κ.λ.π). Περιμένουμε απ΄ όλους να αντιδράσουν να φωνάξουν «ως εδώ!»,
να ζητήσουν γενικό ξεσηκωμό, γιατί αυτοί που ξέρουν τι προωθούν στον τόπο μας, συνεχίζουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού μας, προκειμένου να μη μείνει χώρος και χρόνος για τυχόν αντιδράσεις μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «σιωπή των αμνών» τους επιτρέπει να οργανώνουν Ημερίδες καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων. Εκδηλώσεις που «κλείνουν το μάτι» με νόημα στους επίδοξους οικοπεδοφάγους της γης των Ασπροπύργιων, ντόπιους και ξένους. Ενημερωτικές ομιλίες με πρωταγωνιστές ορισμένους από αυτούς που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση υφαρπαγής της γης των Ασπροπύργιων στο Επιχειρηματικό Πάρκο ¨Βαμβακιάς¨. Τους ίδιους που ετοιμάζουν τη νέα «ευεργεσία» μας στη ΒΙΠΑΝΟΤ. Τους ίδιους που συμμετείχαν στην τερατογένεση στον ΟΣΕ, ως μέλη του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής, στο οποίο κανένας δεν σκέφτηκε να προβλέψει μια θέση εκπροσώπου από την τοπική κοινωνία. Αυτούς που δεν αισθάνθηκαν την υποχρέωση να επισημάνουν τον αποκλεισμό του Δήμου από κλειστές ή ανοιχτές συνεδριάσεις, ακόμη και στο χώρο του Εμπορευματικού Κέντρου. Επειδή θέλουν να στείλουν απ΄ την πόλη μας το μήνυμα υποταγής μας σε όλους εκείνους που δήθεν αγαπούν εμάς και τη χώρα επενδύοντας στην περιοχή με αντάλλαγμα την οικονομική εξαθλίωσή μας δίνοντας τη χαριστική βολή στο περιβάλλον του Θριάσιου πεδίου, φυσικό και οικιστικό. Το μήνυμα που υπηρετεί τα σχέδια που εκπονούν δραστήριες πρεσβείες «φιλάνθρωποι» διεθνείς τοκογλύφοι και άλλα ευαγή ιδρύματα Funds που απαιτούν και κερδίζουν πρωτόγνωρες αποικιοκρατικές συνθήκες, με υπερβάσεις νόμων θεσμών οικοδομικών και πολεοδομικών όρων που δεν έχουν προηγούμενο. Γι΄ αυτό απευθύνθηκαν σε φορέα εκτός Θριασίου στην ¨Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών¨ που πιθανότατα να μην ξέρει το παραμικρό για το σχεδιασμένο έγκλημα, κι αυτή εκμεταλλεύτηκε το φιλόξενο Δήμο Ασπροπύργου και την ΚΕΔΑ, για μια εκδήλωση που σκοπεύει να πουλήσει «καθρεφτάκια» σε μας τους ιθαγενείς.

    Μας υποτίμησαν. Όλοι είμαστε υπέρ της επένδυσης υπέρ της ανάπτυξης αλλά κάποιοι αντιληφθήκαμε το προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος του Ασπρόπυργου. Γι΄ αυτό ξεσκεπάζουμε τα παιχνίδια με πρωταγωνιστές ακόμη και δήθεν οικολόγους, μετόχους εταιρειών ανακύκλωσης που έχουν την έδρα τους πάνω σε χιλιάδες  τόνους σκουριάς μολύβδου, στην περιοχή του Δήμου. Γι΄ αυτό προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τις μεθοδεύσεις υφαρπαγής της γης των Ασπροπύργιων στο ΕΠΙΧΕΙΠΑ Ελευσίνας/¨Βαμβακιάς¨. Κι επειδή κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τα όνειρά μας για την πολυπόθητη ανάπτυξη της πόλης μας και της χώρας, η οργανωμένη προσπάθεια για την οικονομική και ηθική εξαθλίωση των Ασπροπύργιων δεν θα περάσει. Σπάμε τη σιωπή για τους οικολογικούς οικονομικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν τον Ασπρόπυργο. Όσοι καλλιεργούν την εντύπωση «μην ανησυχείτε γιατί όλοι ίδιοι είναι», θα διαψευστούν! Το αναγνωρισμένο, νόμιμο Σωματείο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ» ξεσκεπάζει κι αποκαλύπτει, όσα επιχειρούν κάποιοι να κρύψουν πίσω από τη θολή προσδοκία της ανάπτυξης. Θυμίζουμε ότι αυτοί που επιτρέπουν την υπέρβαση δόμησης 313%, στον ΟΣΕ δίπλα από τις συνοικίες των Ελλήνων Ποντίων του Ασπρόπυργου εκπροσωπούν την ίδια Πολιτεία που τους έταξε σπίτια όταν ήθελε να τους φέρει στην Ελλάδα και στο τέλος τους έσπρωξε στην αυθαίρετη δόμηση για να τιμωρεί την καλή τους πίστη με πρόστιμα τακτοποίησης και οικοδομικά ένσημα του ΙΚΑ σε όλη τους τη ζωή.

   Η ¨ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ¨ σας καλεί να προστατέψουμε όλοι μαζί τα έννομα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, της πόλης μας και των πολιτών της. Να επιβάλλουμε την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων στις συνθήκες  ανάπτυξης του Θριάσιου πεδίου της ευρύτερης περιοχής και όλης της χώρας. Πολύ σύντομα θα διοργανώσουμε Ημερίδα Αλήθειας με θέμα την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων στο Θριάσιο πεδίο. Θα αναλύσουμε το «πιλοτικό παράδειγμα» της ληστρικής επιδρομής στην περιοχή ¨Βαμβακιά¨ και την επιχείρηση αποικιοκρατικής παραχώρησης του Εμπορευματικού  Κέντρου του ΟΣΕ όπως μεθοδεύεται με άξονα το Νόμο 4530/2018. Την προσπάθεια που κατέληξε σε ένα πρωτοφανές μεροληπτικό πολεοδομικό περιβαλλοντικό και αδειοδοτικό καθεστώς με μοναδικό μέλημα να υπηρετήσει οργανωμένα, ξένα και ντόπια συμφέροντα αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάρος της πόλης μας και της ζωής μας. Περιμένουμε απ΄ όλους τους φορείς της περιοχής αποφασιστική αντίδραση. Επόμενο βήμα μας με επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου να ζητήσουμε τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να διεξαχθεί Τοπικό Δημοψήφισμα όπως προβλέπει ο Νόμος 4555/2018 (¨Κλεισθένης¨) για να εμποδίσουμε αποτελεσματικά την καταστροφή που απειλεί τον Ασπρόπυργο το Θριάσιο και την Ελλάδα.

«ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ
 ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ


Σχόλια

  1. Γεια σε όλους εδώ, το όνομά μου είναι Fumo Sadiku που ζει στην πόλη Μανίντι της Κένυας. Θέλω να πω λίγο περισσότερα για έναν καλό καρδιά που ονομάζεται Benjamin Breil Lee που εργάζεται με χρηματοδοτική υπηρεσία ως υπάλληλος δανείου, ο κ. Benjamin Breil Lee με βοήθησε να πάρω ένα δάνειο 37.115.225,00 σελίνια στον καιρό που προσπαθώ να ξαναγυρίσω για να αυξήσω την επιχείρησή μου, ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί από εσάς εδώ που αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες για να μιλήσετε στον κ. Benjamin σχετικά με το app +1-989-394-3740 στο 247officedept@gmail.com Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που έκανε για μένα και για τον λογιστή του στην Τράπεζα, καθώς και για τον Λογιστή Hernandez Lucas Σας ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…