Μαρσιαν Κοσμα ένας φίλος τους Σωματείου Καλλιγαια και φίλος της Ελλάδας


Ο διευθυντής του Επιχειρηματικού Πάρκου Μπραζι , Πλοεστιου Ρουμανίας , Μαρσιαν Κοσμά , παρέδωσε στο Σωματείο μας , την Καλλιγαια , φαρμακευτική βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές ,από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του, δήμου Πλοεστιου και νυν διευθυντής του Επιχειρηματικού Πάρκου Μπραζι υποκινούμενος από το δράμα των κατοίκων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές , Μάτι και Κινέττα, παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Καλλιγαια φαρμακευτική βοήθεια , για να διανεμηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους πληγέντες κατοίκους..

Ο κος Μαρσιαν Κοσμά είναι φίλος του σωματείου αλλά και ένας ξεχωριστός συνεργάτης για εμάς. Το Σωματείο στα πλαίσια της στρατηγικής της διεθνοποίησης την οποία υλοποιεί, έχει έρθει αρκετές φορές σε επαφή με ξένα επιχειρηματικά πάρκα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ,αλλά και διαμόρφωσης κοινής πορείας και στρατηγικής σε αντίστοιχα θέματα.

Οι δυο οργανισμοί. , το σωματείο Καλλιγαια και η διοίκηση του επιχειρηματικού πάρκου ,  S.C. BRAZI INDUSTRIAL PARC S.A.   βρίσκονται σε συνεχή επαφή , ενισχύοντας την αδελφοποίηση την οποία έχει κάνει ο Δήμος Ασπροπύργου με τον Δήμο Πλοεστιου ,όπου το πάρκο εδρεύει. 

Ο Μαρσιαν Κοσμά από την πρώτη ήμερα που έμαθε από τα Ρουμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσής την ανείπωτη τραγωδία ,επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της Καλλιγαιας κ.Μποτζακη Ιωάννη για να εκφράσει την θέληση του να βοηθήσει ,αλλά και για να συντονίσουν από κοινού την βοήθεια προς την χώρα μας. 

Συγκέντρωσε υλικά πρώτης ανάγκης , φάρμακα και τρόφιμα μέσα στον χώρο του βιομηχανικού πάρκου και παρέδωσε ένα μέρος στην Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας , για να μεταφερθούν μαζί στην επόμενη αποστολή της στην Ελλάδα.

Ερχόμενος όμως στην Ελλάδα για διακοπές ,έφερε ο ίδιος ένα μέρος με το αυτοκίνητο του κοντά στην περιοχή του Βόλου όπου συναντήθηκε με τον γ.γ. του σωματείου μας για να την παραλάβει.

Από τις ενέργειες αυτές , από την παρακίνηση για  συγκέντρωση υλικής βοήθειας από έναν άνθρωπο στο Πλοέστι της Ρουμανίας  προς άλλους , επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά και την μεταφορά με το αυτοκίνητο του , μέρους της βοήθειας στην Ελλάδα, όσα χωρούσαν στον αποθηκευτικό χώρο ενός επιβατικού αυτοκινήτου, αντιλαμβάνονται όλοι ότι αυτή η αδελφοποίηση μεταξύ των δυο δήμων δεν είναι επιφανειακή.

Ως Σωματείο ,θεωρούμε ότι οι στόχοι οι οποίοι έθετε ο Jean Bareth εμπνευστής της "αδελφοποίησης"  μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) , έχουν υλοποιηθεί.

Οι στόχοι ήταν "......η φιλία, η συνεργασία και η αμοιβαία ευαισθητοποίηση μεταξύ των λαών της Ευρώπης…..".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…