Υπερκομματική διαφθορά με το όνομα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.








Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο που ανάρτησε ο καθηγητής πανεπιστημιου κος Λάζαρος Τεντομας, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 Αγανακτισμένος για την σύγχρονη μορφή αναδιανομής της γης ,που ακούει στο όνομα Επιχειρηματικά Πάρκα  του Ν.3982/11,τα οποία δεν θα αποτελέσουν ,αλλά αποτελούν ήδη την Νέα Τάξη Πραγμάτων στην χώρα ,όσο αφορά την Βιομηχανική της Οργάνωση.  



""" 
Υπερκομματική διαφθορά με το όνομα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.

 Δύο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές με Κοινή Υπουργική Απόφαση δρομολογήθηκε η αρπαγή της μεσαίας και μικρής ιδιοκτησίας από λαμόγια της δημόσιας διοίκησης, μελετητικά γραφεία και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η Κ.Υ.Α σκοπό έχει τη δημιουργία χρηματιστηρίου γης εις βάρος των ιδιοκτητών γης της συγκεκριμένης περιοχής. Μια διυπουργική απόφαση που έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση και σημαίνει την εξόντωση των ιδιοκτητών με την σταδιακή απαίτηση υπέρογκων ποσών και εισφορά σε γη για να πλουτίσουν τα νέα λαμόγια. 

Το θέμα κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο για την νέκρωση της περιοχής και την επιβολή αδιαφανών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εις βάρος των κατοίκων όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά όλου του λεκανοπεδίου. 

Από μόνη της η είδηση δεν λέει τίποτα όμως ελπίζουμε ότι αδιάφθορες πολιτικές δυνάμεις θα κατανοήσουν το εύρος της απάτης.

 Μια διυπουργική απόφαση-λάστιχο βασισμένη στη φιλοσοφία του μνημονίου, η οποίο με σειρά τροπολογιών καταργεί τον ισχύοντα νόμο που απαιτεί τη συναίνεση των ιδιοκτητών και τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης. 


Δεν ρωτήθηκε ουδείς!


"""

Ο Λάζαρος Τεντόμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Σπουδών της Αναπηρίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολυμέσων (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το 2011 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο: Παιδιά Εξωτικά, Παιδιά Οικόσιτα, Εμπειρίας της Αναπηρίας στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Από το 2004 διδάσκει στην γενική και στην ειδική εκπαίδευση ,καθώς και στο Εθνικό και Καποδιστριακο Πανεπιστήμιο Αθηνών  , στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  της Ειδικής Αγωγής  και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λαζαρος Τεντομας 
Post-Doctoral Researcher,
Department of Political Science and History,
Panteion University

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…