Θέλουμε και Μπορούμε! Η "ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ" αποφασιστικά καταπολεμά τις παράνομες χωματερές στον Ασπρόπυργο!


Χώρος Παράνομης Απόθεσης Αποβλήτων
Ό,τι δεν κάνει συστηματικά επί 13 χρόνια η δημοτική αρχή του Ασπρόπυργου, σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου, το έκανε μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Περιβαλλοντικό Σωματείο  «Καλλιγαία», με τη συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων! 

Πιάσαμε, επ΄ αυτοφώρω περιβαλλοντικούς ρυπαντές, στη Νέα Ζωή, καλέσαμε την Αστυνομία, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, με κατεπείγουσα διαδικασία! 

Με νταλίκα βραβευμένης(!) Εταιρίας Ανακύκλωσης το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα! Το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει και εκσκαπτικό μηχάνημα τύπου “JCB”, στο χώρο που ρύπαινε, για να εξαφανίζει τα ίχνη της εκτεταμένης στην παράνομη χωματερή! 


Λύνονται οι γλώσσες και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της οργανωμένης υποβάθμισης πολλών περιοχών του Ασπρόπυργου, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση από την κεντρική εξουσία και το Δήμο! 

Επαγρύπνηση και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, συνιστούν το αξιόπιστο δίχτυ προστασίας, που άπλωσε το Σωματείο «Καλλιγαία», σε δεκάδες περιοχές του Ασπρόπυργου. 

Ένα - ένα θα έλθουν στο φως όλα τα οργανωμένα κυκλώματα των ρυπαντών που δρουν στον Ασπρόπυργο και αποθέτουν …καρκίνο στη γη των δημοτών του, την ώρα που ο Δήμος παριστάνει τον …Πόντιο Πιλάτο, καταθέτοντας μηνύσεις «κατ΄ αγνώστων»! 

Η ζωή στο χώρο της παράνομης χωματερής
Εδώ και πολύ καιρό το Σωματείο «Καλλιγαία» δέχεται σωρεία καταγγελιών για παράνομη απόθεση απορριμμάτων ακόμα και αποβλήτων σε διάφορες ιδιοκτησίες. Πριν από λίγες βδομάδες, μέλος του Σωματείου «Καλλιγαία» ζήτησε την βοήθεια της διοίκησής του, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παράνομη απόθεση αποβλήτων στην ιδιοκτησία του, για πάνω από ένα χρόνο. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα το άτομο αυτό δεν είχε μείνει άπραγο. Είχε ειδοποιήσει αρκετές φορές την Άμεση Δράση (στο τηλέφωνο ¨100¨), ενώ είχε καταγγείλει το γεγονός στο Δήμο και στην Αστυνομία. 

Πριν λίγες μέρες, η Πρόεδρος του Σωματείου «Καλλιγαία» αποφάσισε, τη συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, με πρώτο βήμα την προσωπική επίσκεψη στον χώρο της παράνομης απόθεσης. Έτσι καταλήφθηκε, επ΄ αυτοφώρω ένα μεγάλο φορτηγό, ανατρεπόμενη νταλίκα, με ρυμουλκούμενη πλατφόρμα, την ώρα που άδειαζε δεκάδες τόνους αποβλήτων σε ακίνητο που βρίσκεται στη Νέα Ζωή. Ταυτόχρονα ένα ακόμη όχημα, εκσκαφέας - φορτωτής "τύπου JCB", ήταν εκεί για να τα τακτοποιεί στο χώρο. 

Η πρόεδρος του σωματείου αντέδρασε ακαριαία, φωτογράφισε το φορτηγό, ειδικά τις πινακίδες κυκλοφορίας του και στη συνέχεια το εκσκαπτικό μηχάνημα. Κάλεσε την Αστυνομία και μαζί με τους Αστυνομικούς εισήλθε σε χώρο 24ωρου πάρκινγκ όπου πάρκαρε ο οδηγός του φορτηγού το όχημα που συστηματικά ρύπαινε για πολύ καιρό την περιοχή. Έγιναν συλλήψεις, κατατέθηκαν μηνύσεις ξεκίνησαν οι ανακρίσεις και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. 

Μηχάνημα στο χώρο της παράνομης χωματερής
Ό,τι δεν κατάφερε ή δεν ήθελε ο Δήμος, το έκανε το Σωματείο «Καλλιγαία». Ο Δήμος, το μόνο που κάνει είναι, να συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες γης να περιφράξουν τα αγροτεμάχιά τους και να κάνουν μηνύσεις κατ΄ αγνώστων. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα και μάλιστα αποθρασύνει τους ρυπαντές. Η «Καλλιγαία» σε ελάχιστο χρόνο έστησε δίκτυο αντιμετώπισης, συγκεκριμένων περιοχών, αξιοποιώντας τις πληροφορίες πολιτών και επιχειρήσεων. Η σύλληψη του οδηγού της νταλίκας και του εκσκαπτικού, οι ανακρίσεις και η παραπομπή τους στην Εισαγγελία θα αποκαλύψει με λεπτομέρειες το κύκλωμα που έγινε εφιάλτης για τον Ασπρόπυργο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραδόθηκαν από την Πρόεδρο του Σωματείου «Καλλιγαία» στην Αστυνομία, ιδιοκτήτης του φορτηγού φέρεται εταιρεία που είναι συμβεβλημένος Διαχειριστής Συλλογικού Συστήματος Ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων και Κατασκευών. Μάλιστα το σύστημα αυτό είναι βραβευμένο από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για καλές πρακτικές ανακύκλωσης! Το ερώτημα που ανέκυψε βέβαια είναι, πώς ελέγχουν η ΚΕΔΕ και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης; Επειδή άλλη μια υπόθεση ανακύκλωσης μπαταριών απασχόλησε πρόσφατα τον Ασπρόπυργο, καθώς έχει έδρα της στο χώρο απόθεσης χιλιάδων τόνων σκουριάς μολύβδου. 

Κι επειδή πρόσφατα αναρτήθηκε ένα βίντεο του Δημάρχου, για τα απόβλητα που κάποιοι αποθέτουν οργανωμένα στον Ασπρόπυργο, όλοι αναρωτιούνται: Μήπως έτσι ορίζεται η υπερτοπικότητα από τον Δήμαρχο; Φέρτε τα σκουπίδια σας, εδώ, από όλη την Ελλάδα; Έτσι θα αυξηθεί η αξία της γης των ακινήτων των κατοίκων της περιοχής; 

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή διαθέτουν ένα τεράστιο μηχανισμό και αν ήθελαν θα προστάτευαν όλες τις περιοχές του Ασπρόπυργου και όχι μόνο εκείνες που έχουν εκλογικό ενδιαφέρον. Η «Καλλιγαία», που απέκτησε ήδη τις συνεργασίες που είναι απαραίτητες σε κάθε περιοχή και τα στοιχεία που σχετίζονται με τις αμέτρητες παράνομες χωματερές που λειτουργούν στην περιοχή, αποδεικνύει την ανεπάρκειά τους ή την απόφασή τους να μην κάνουν τίποτα για να σταματήσουν ακόμη και βραβευμένους ανακυκλωτές να δηλητηριάζουν εμάς και τη γη του Ασπρόπυργου. Όποιος επιχειρεί κάτι τέτοιο θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την Αστυνομία και τα Δικαστήρια. 

Η ομπρέλα προστασίας του τόπου μας μόλις άνοιξε και η συνεργασία του Σωματείου «Καλλιγαία» με τους δημότες και τους επιχειρηματίες αποκάλυψε πολλά τρομακτικά πράγματα από όσα γίνονται στον Ασπρόπυργο χωρίς ο Δήμος να ορθώνει το παραμικρό πραγματικό εμπόδιο στη δράση των ρυπαντών. Την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος μιλάει για υπερτοπικότητα, εννοώντας να φέρει στην πόλη απόβλητα άλλων περιοχών, όπως προσπάθησε με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Δήμαρχο της Αθήνας, τον Καμίνη. 

Από το Εμπορευματικό Κέντρο ως τις παράνομες χωματερές και τα δήθεν επιχειρηματικά πάρκα, το Σωματείο «Καλλιγαία» αναδεικνύεται καθημερινά ο εφιάλτης όλων των ηρώων στα λόγια, που παρακολουθούν χωρίς να κάνουν αυτό που πρέπει για να σταματήσει η μόλυνση και η ρύπανση που υποσκάπτουν πρώτα από όλα την υγεία των Ασπροπυργιωτών και όσων εργάζονται στην περιοχή. Όποιος έχει μάτια, βλέπει τι γίνεται και από ποιους…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…