Η ομιλία της Πρόεδρου του Σωματείου Καλλιγαία, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, στις 27/01/2019.





Κυρίες και Κύριοι, 

Φίλες και Φίλοι, Ασπροπυργιώτισσες και Ασπροπυργιώτες,

με μεγάλη χαρά, εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών του Σωματείου μας, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Καλλιγαίας». Ενός Σωματείου, το οποίο, στους λίγους μήνες που λειτουργεί, αφότου αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας μας, από το Δήμο, την Κυβέρνηση και τη Βουλή, ως τα ελεγκτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.


Ποιος ήταν ο λόγος που μας ώθησε να ιδρύσουμε την «Καλλιγαία»;

Η ανάγκη να σώσουμε τη γη των Ασπροπυργιωτών, αλλά και κάθε ιδιοκτήτη γης, σε όλο το Θριάσιο πεδίο, από ένα επικίνδυνο, όπως αποδείξαμε, οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκπόνησε και αποπειράθηκε να υλοποιήσει, ένα υπερτοπικό κύκλωμα οικοπεδοφάγων, το οποίο στηρίζεται από ένα σύστημα που επιχειρεί να κρατήσει υπόδουλη την Ελλάδα, άρα και τον Ασπρόπυργο, με τη βοήθεια ορισμένων ντόπιων υποτακτικών του, που έβαλαν σκοπό να καταπιούν το Θριάσιο Πεδίο. 

Το σχέδιο αυτό, που επικαλείται τη ανάπτυξη, έχει στόχο τη βίαιη υφαρπαγή των περιουσιών μας. Περνάει μέσα από τη δημιουργία μιας ζώνης περιβαλλοντικών εγκλημάτων και σκανδαλωδών, οικονομικών προνομίων, για όσους θα λειτουργούν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του ΟΣΕ. Έχει στόχο την απαξίωση και το κλείσιμο όλων των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στον τόπο μας, καθώς θα είναι αδύνατο να αντέξουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό! Κι κατάληξη, τη βίαιη φτωχοποίηση, την ερημοποίηση του Ασπρόπυργου και όλου του Θριάσιου Πεδίου! Ώστε, στο τέλος, να μην υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο για την εξαγορά της γης μας, σε εξευτελιστικές τιμές, αντί πινακίου φακής. Μια εξαγορά που θα κάνουν, είτε εξαναγκάζοντας εμάς τους ίδιους, είτε από το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει θέσει σε λειτουργία και εκτελεί με συνέπεια το σχέδιο να κατασχέσει το βιος μας!

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ίσως πείτε κάποιοι! Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, σας απαντώ! Ακόμη κι αυτά τα λόγια, που ίσως φαίνονται σε κάποιους υπερβολικά, αδυνατούν να περιγράψουν το μέγεθος του εγκληματικού σχεδίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας! 

Το πρώτο βήμα έγινε με μια ιδιωτική, κερδοσκοπική επιχείρηση, του Επιχειρηματικό Πάρκο Ελευσίνας, στη Βαμβακιά. Βαδίζοντας πάνω στο σχέδιο που εκπόνησε ο μελετητής του, που είναι ο ίδιος στη ΒΙΠΑΝΟΤ και συμμέτοχος στα του ΟΣΕ, ο ιδιώτης φορέας, δηλαδή οι μεγαλομέτοχοι του Πάρκου, καταλόγισε -αυθαίρετα και παράνομα- εισφορές σε χρήμα, σε συνεργασία με το Δημόσιο, με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, σε δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες, μεταξύ αυτών και σε πολλούς Ασπροπυργιώτες. Κι οι εισφορές αυτές, βεβαιώνονταν, ως χρέος των ιδιοκτητών γης, όχι προς τον ιδιώτη φορέα, αλλά προς το κράτος! Δηλαδή, φρόντισαν συνωμοτικά να εφαρμόζεται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ο ΚΕΔΕ), για τις απαιτήσεις που έχει ένας ιδιώτης φορέας, όπως είναι το Επιχειρηματικό Πάρκο! 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της αυθαιρεσίας και της καραμπινάτης παρανομίας; Να χάνουν δεκάδες άνθρωποι τις φορολογικές τους ενημερότητες, τις ρυθμίσεις των υποχρεώσεών τους σε δόσεις, να υφίστανται κατασχέσεις, να έρχονται σε απόγνωση, να κλονίζεται η υγεία τους! Και πάνω εκεί, να τους πλησιάζουν οι «καρχαρίες», αυτοί που υλοποιούν το έργο, με δελεαστικές προτάσεις!... Να ζητούν από τους ιδιοκτήτες, να τους πουλήσουν τη γη τους, σε εξευτελιστική τιμή, προκειμένου έτσι να γλυτώσουν από περαιτέρω περιπέτειες! 

Έτσι δρα, στον Ασπρόπυργο, στη Βαμβακιά, η εγκληματική οργάνωση, που έχει συνεργάτες και απολήξεις παντού, στον κρατικό και αυτοδιοικητικό μηχανισμό. Μια οργάνωση που ξεκίνησε το έργο της, από το Επιχειρηματικό Πάρκο της Βαμβακιάς Ελευσίνας. και συνέχισε το έργο της 

Στο Εμπορευματικό Πάρκο του ΟΣΕ! Εκεί όπου, κατά παρέκκλιση κάθε νόμου, ψηφίστηκαν δυο νόμοι, και συντάχθηκαν ουκ ολίγες διοικητικές πράξεις, για να θεσμοθετηθεί ένα πρωτοφανές περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό έγκλημα! 

Κρύβουν επιμελώς, από τους πολίτες, την ωμή πραγματικότητα. Αποφάσισαν να φτιαχτεί ένας καινούριος Ασπρόπυργος, μέσα στην έκταση του Δήμου Ασπροπύργου! Κι αυτός, ο νέος Ασπρόπυργος, να πεθάνει τον παλιό κι όσους ζουν στο χωριό, όσους έχουν επενδύσει στον τόπο μας! 

Πώς θα το καταφέρουν; Με 313% υπέρβαση, που ενέκριναν, στο συντελεστή δόμησης των κτιρίων του Εμπορευματικού Κέντρου. Με παράλειψη της υποχρέωσης για υψηλή φύτευση! Πού, όλα αυτά; Μα, δίπλα από τα σπίτια των Ποντίων συμπατριωτών μας, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν πρόστιμα και τέλη τακτοποίησης, γιατί είναι χαρακτηρισμένα ως αυθαίρετα! Ενώ τα μεγαθήρια, με 30 μέτρα ύψος, μέσα στον περιφραγμένο χώρο του ΟΣΕ, θα είναι νόμιμα! 

Δεν σταμάτησαν σε αυτά. Αποφάσισαν να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη, όσες επιχειρήσεις θα λειτουργούν εκεί, μέσα στο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ! Για να μην μπορούν, όλες οι άλλες που λειτουργούν εκτός του ΟΣΕ, να αντέξουν στον ανταγωνισμό! Να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους! Ή να τις κλείσουν ή να τις μεταφέρουν μέσα από τα σύρματα του ΟΣΕ. Με άλλα λόγια, με νόμους, θεσμοθετήθηκε η καταπάτηση κάθε έννοιας υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας! 

Είδατε κανέναν, εκτός από την «Καλλιγαία», να διαμαρτύρεται γι΄ αυτό; Ακούσατε για καμιά νομική ενέργεια, από το Δήμο Ασπροπύργου, που πλήττεται βάναυσα, από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις; Κάτι ακατάληπτα λόγια και μόνο ψέλλισε ο Δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο και στην επιτροπή της βουλής, ενώ το αίτημα που επίσημα υποβάλαμε, ως «Καλλιγαία», για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και εν συνεχεία προσφυγή στα εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα απονομής δικαιοσύνης, ούτε καν το έβαλαν σε ψηφοφορία, όπως είχαν τη νομική υποχρέωση να κάνουν! Κι αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία παράβαση καθήκοντος;

Πίστεψαν ότι θα κουραστούμε, θα απογοητευτούμε και θα καταθέσουμε τα όπλα! Γελάστηκαν, όμως! Διότι, όταν ζητήσαμε την άδεια, να πραγματοποιήσουμε επιστημονική, ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο, ο βασικός φταίχτης πανικοβλήθηκε, κι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο! Ο κ. Δήμαρχος μας είπε ότι, δεν παραχωρεί την αίθουσα για πολιτικές εκδηλώσεις!... Προφανώς κι έλεγε ψέματα! Προφανώς και τρέμει τις αλήθειες που αποκαλύπτει η «Καλλιγαία»! Απλά θυμίζω ότι, ο Δήμαρχος που λειτούργησε ως «Αστυνομία Σκέψης», βαφτίζοντας ως πολιτική, την επιστημονική αλήθεια, λίγες μέρες αργότερα, παραχώρησε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο πολιτικό κίνημα του γνωστού Αρτέμη Σώρρα, ενώ πάμπολλες φορές, σε αυτήν την αίθουσα, του Πνευματικού Κέντρου, έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, με την άδειά του, όλα τα πολιτικά κόμματα… 

Περίμενε, ο κ. Δήμαρχος, ότι η «Καλλιγαία» θα απογοητευτεί! Θα καταθέσει τα όπλα! Θα σιωπήσει! Περίμενε ότι δεν θα αποκαλύψουμε τι διαδραματίζεται, εδώ και πολύ καιρό στον Ασπρόπυργο, με τη συμφωνία και την ενεργό συμμετοχή του ίδιου και κάποιων στελεχών της δημοτικής αρχής, με τη σιωπή της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιων επιστημονικών φορέων, όπως είναι οι τοπικοί Σύλλογοι. Περίμενε ότι δεν θα αναζητήσουμε και δεν θα τεκμηριώσουμε την άλλη μεγάλη αμαρτία, της ΒΙΠΑΝΟΤ.

Όλοι αυτοί, ίσως να πίστεψαν ότι, καμιά αντίδραση δεν θα μπορούσε να σταματήσει τα σχέδια των δήθεν «ευεργετών» της περιοχής μας, για το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ. 

Περίμενε ότι, μετά την απαγόρευση διεξαγωγής της επιστημονικής ημερίδας, η «Καλλιγαία» θα το «βουλώσει», οι πολίτες του Ασπρόπυργου θα φοβηθούν και θα θάψουν, όσα ο καθένας τους γνωρίζει. Νόμιζαν πως κανένας δεν θα μπει στον κόπο να ξετυλίξει το τεράστιο κουβάρι των παρανομιών, που πνίγει την πόλη μας. Κανένας δεν θα καταγγείλει το πάρτι με παράνομες χωματερές, με εταιρείες δήθεν ανακύκλωσης, που εδρεύουν πάνω σε τόνους τοξικών αποβλήτων, που δηλητηριάζουν καθημερινά, που σπέρνουν καρκίνο στους Ασπροπυργιώτες! Περίμενε ότι, δεν θα τολμήσει κανένας να μιλήσει για τη μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση “Real Estate”, που μετά από κατάλληλο προγραμματισμό, αγοράζει από δεύτερο ή τρίτο χέρι, δεκάδες οικόπεδα, χάριν …κοινής ωφέλειας!

Όπως καταλάβατε όλοι, με τέτοια πολιτική, πού να βρει το ανάστημα, ο Δήμος, να τα βάλει με εκείνους που συγκρότησαν το κύκλωμα που «έβαλε στο μάτι» τη γη των Ασπροπυργιωτών, τις επιχειρήσεις της περιοχής και το περιβάλλον του χωριού μας; Για να πολεμήσεις, τέτοιες ομάδες συμφερόντων, χρειάζεσαι όλους τους συμπολίτες σου στο πλευρό σου. 

Αν δεν αντιδράσει ο Δήμος, ποιος θα μπορέσει να μας σταματήσει, σκέφτηκαν όλοι οι παράγοντες της ανάπτυξης; Έλα όμως που λογάριασαν, χωρίς τον «ξενοδόχο»! Υποτίμησαν τους πολίτες που έβλαπταν στη Βαμβακιά, αυτούς που φτιάξαμε την «Καλλιγαία». Υποτίμησαν και όλους τους Ασπροπυργιώτες! Επειδή δεν φαντάζονταν ποτέ, ότι υπήρχε περίπτωση να ξεπηδήσει, από την αδικία, ένα τέτοιο κοινωνικό κίνημα, που όχι μόνο θα ξεσκέπαζε το ρόλο τους, αλλά και θα διαμόρφωνε την προοπτική να απαλλάξει το χωριό, από όσους το καταδυναστεύουν συνεργατικά, εδώ και πολλά χρόνια! Υποτίμησαν τους Καλυβιώτες, που τους θεωρούσαν «πρόβατα», εδώ και πολύ καιρό. Όλους εμάς που μας νομίζουν κορόιδα, που τα δουλεύεις εύκολα, που τα τουμπάρεις, λίγο πριν τις κάλπες, με υποσχέσεις, εξαγγελίες και τα λοιπά. 

Γνωρίζω ότι, όλοι διαβάσατε μια πρόσφατη, ανοιχτή επιστολή μου. Θεωρώ, λοιπόν, πως συνεννοούμαστε, όταν μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, εδώ και δεκαετίες, το περίεργο δίπολο, με τις «πετυχημένες» δημοτικές αρχές απ΄ τη μια πλευρά, και τις «αγωνιστικές» δημοτικές αντιπολιτεύσεις, από την άλλη. 

Πρέπει να σας πως ότι, δεκάδες ήταν οι Ασπροπυργιώτες που επικοινώνησαν μαζί μου. Που μου έφεραν στοιχεία, ντοκουμέντα, για πράγματα που ούτε καν φανταζόμουν. Ειδικά όταν κατάλαβαν την ταραχή, την αμηχανία, τη μούγγα των πρωταγωνιστών της κατάστασης που αποκαλύψαμε. Κι αυτοί που ξεσκεπάστηκαν, κάνουν πως δεν άκουσαν! Παριστάνουν ότι δεν τους αγγίζουν, αυτά που έκαναν πολλούς ανυποψίαστους Ασπροπυργιώτες να φρίξουν! Να μας λένε, να αγιάσει το στόμα σας! Ή να μας λένε, κάποιοι, να τους προσέχετε, γιατί κουβαλάνε τόνους κακίας! Όσοι είχαν μάτια, έβλεπαν τον κατήφορο, ένιωθαν τη μικρή κοινωνία μας, να πιέζεται από τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αγαπητοί συμπατριώτες, η ιστορία διδάσκει ότι, οι πολίτες ενώνονται, όταν συμβαίνει μία μεγάλη καταστροφή, ή όταν προκύπτει μία μεγάλη απειλή. Ακόμη κι εκείνοι που δεν ασχολούνταν ή που δεν ήθελαν να το πιστέψουν, κατανόησαν, εξαιτίας της «Καλλιγαίας», τι συμβαίνει στον Ασπρόπυργο! Γι΄ αυτό είναι πάρα πολλοί αυτοί που μας συμπαραστέκονται! Αυτοί που αισθάνονται ότι, εκφράσαμε την υγεία της πόλης μας, με όσα αποκαλύψαμε! Αυτοί που νιώσανε απελευθερωμένοι, όταν μας άκουσαν να τους λέμε ότι, μπροστά στο δίκιο του Ασπρόπυργου, δεν φοβόμαστε κανένα! Όσο ψηλά και αν βρίσκεται! Δεν ξέρει μόνο ο Ασπρόπυργος, όσα δημοσιεύσαμε. Τα γνωρίζει η Κυβέρνηση, όλα τα πολιτικά κόμματα και Βουλευτές. Τα καταθέσαμε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με αρχή όσα ξεκίνησαν με το Επιχειρηματικό Πάρκο Ελευσίνας, στη Βαμβακιά. Από τότε συμπληρώνουμε διαρκώς το φάκελο των παρανομιών. Διαβάσατε πουθενά ότι είμαστε ψεύτες, συκοφάντες, υπό εξέταση ή υπόδικοι; Όποιος, λοιπόν, επιχειρήσει να μας απευθύνει απειλητικές προειδοποιήσεις ή αποπειραθεί να μας εκφοβίσει ή να εκδικηθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, είτε τώρα είτε στο μέλλον, θα εκπλαγεί δυσάρεστα. Κάθε μέρα που περνάει, οι Ασπροπυργιώτες κι οι επιχειρηματίες της περιοχής προσθέτουν νέα στοιχεία, για όσα συμβαίνουν στο χωριό μας. Τα ελέγχουμε και τα στέλνουμε εκεί που πρέπει.

Με τον τρόπο τους πανηγύρισαν πολλοί, όταν ψηφίστηκε ο τελευταίος νόμος, για το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ. Άλλοι μετείχαν σε γλέντια με αυτούς που ευνοήθηκαν προσδοκώντας στήριξη κι άλλοι μας έλεγαν πως «αναγκαστικά», θα ζήσουμε με το καινούριο έγκλημα σε βάρος του χωριού μας. Κάποιοι τόλμησαν να γράψουν και προειδοποιητικό άρθρο, σε βάρος όσων τόλμησαν να μιλήσουν για τη νομιμότητα, υπαινισσόμενοι συνέπειες για αυτούς που σταθούν εμπόδιο στην «ανάπτυξη» του Θριασίου, όπως την εννοούν εκείνοι και τα συμφέροντά τους. 

Κυρίες και Κύριοι, επειδή δεν εξαντλούμε τη δραστηριότητά μας σε έρευνες και καταγγελίες, σας ενημερώνουμε ότι, ως «Καλλιγαία», κάναμε ήδη αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Δήμος, αυτό που δεν τόλμησε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος φορέας της χώρας μας! Προσφύγαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ζήτημα του ΟΣΕ. Ιδού η προσφυγή μας! Κι επειδή, όσα σας είπα είναι ο ορισμός της παρανομίας, να είστε σίγουροι ότι, πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις αρνητικές, για όσους επένδυσαν στην καταστροφή μας. Για όλους εκείνους τους φορείς της νοσηρής νοοτροπίας, που διάβρωσε αξίες και θεσμούς, που οδήγησε στην οικονομική κρίση και κρατάει καθηλωμένη, διασωληνωμένη τη χώρα και το πιο σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξή της, που είναι ο Ασπρόπυργος.

Εμείς, θέλουμε την επένδυση του Εμπορευματικού Κέντρου του ΟΣΕ, θέλουμε τα Επιχειρηματικά Πάρκα, θέλουμε την ανάπτυξη, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και του χωριού μας, στη βάση των κοινά αποδεκτών ευρωπαϊκών κανόνων. Όχι για να υπηρετήσουν άνομα συμφέροντα για κάποιους «καρχαρίες» του κεφαλαίου και ορισμένους ντόπιους «φαταούλες». Γι΄ αυτό, με όπλο το δίκιο, θα πάρουμε πίσω την πατρίδα και το χωριό μας! 

Σ΄ αυτόν τον αγώνα, αξίζει να σταθείτε συμπαραστάτες μας! Γιατί, όλοι το αντιλαμβάνεσθε ότι, λέμε την αλήθεια και μόνο! Πολεμάμε για το καλό του χωριού, για το καλό όλων, χωρίς εξαίρεση! Κι αυτός ο αγώνας, είναι ικανός να αλλάξει την κοινωνία του χωριού μας, να αχρηστεύσει εκείνες τις μεθοδεύσεις και εκείνες τις διαδρομές που μας μετατρέπουν, από πολίτες, σε ιδιοτελή άτομα.

Κυρίες και Κύριοι, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους. Σας ευχαριστούμε θερμά, για την παρουσία σας, για τη συμπαράσταση και για τη στήριξή σας. Όλοι μαζί, ας γίνουμε κήρυκες του μηνύματος της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που εκπέμπει η «Καλλιγαία», με την αποψινή εκδήλωσή της. 

Σας καλούμε, να γίνετε συναγωνιστές μας, στον αγώνα να κερδίσουμε ξανά, στην πράξη, την αυτοεκτίμησή μας, ως Ασπροπυργιώτες και ως Έλληνες! Να υπηρετήσουμε, με ενότητα και αποφασιστικότητα, τον πιο σημαντικό, τοπικό σκοπό, που είναι συνάμα και εθνικός σκοπός: Να αντιταχθούμε σε όσους σχεδίασαν και εφαρμόζουν σχέδια λωποδυσίας της γης μας, ξένους και ντόπιους. Να αντιταχθούμε στο έγκλημα της πιο μεγάλης, της πιο σοβαρής, περιβαλλοντικής καταστροφής του Ασπρόπυργου. Στο πλάνο της παραχώρησης του τόπου μας, σε δήθεν επενδυτές και μάλιστα με κρατική επιδότηση, προκειμένου, ως Έλληνες αλλά και ως Ασπροπυργιώτες, να μη σηκώσουμε κεφάλι ποτέ.

Είμαστε βέβαιοι ότι, από τον αγώνα αυτόν, από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας, μπορούν να ξεπηδήσουν και οι ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ εκείνες, οι οποίες θα απεγκλωβίσουν τον Ασπρόπυργο και την Ελλάδα από την παρατεταμένη παρακμή! 

Αυτοί που θα έχουν την απόφαση και τη θέληση, να θέσουν τη πόλη μας και την πατρίδα μας σε άλλη τροχιά!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ολόψυχα, υγεία, για σας και τις οικογένειές σας ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ σε όλους τους τομείς! Μην ξεχνάτε πως, φέτος, είναι ευκαιρία να ξαναγίνουμε Πολίτες! Κι αυτή την ευκαιρία, έχουμε χρέος να την αξιοποιήσουμε! Για τους γονείς μας, που μεγάλωσαν στο χωριό μας, αλλά και για τα παιδιά μας, που βιώνουν μαζί μας στις δύσκολες συνθήκες της μακροχρόνιας κρίσης, που ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ!!! 

Σας ευχαριστούμε




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…