"ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ": Υπερήφανος Χορηγός του 4ου Μουσικού Σχολείου της κωμόπολης Σατρανά της Μαριούπολης.


Ευχαριστήριο γράμμα από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, στο Σωματείο μας.

Τα μέλη του Σωματείου "Καλλιγαία" νιώθουν υπερήφανα για τους Έλληνες της Ουκρανίας και αισθάνονται μια μικρή ηθική ικανοποίηση, αφού με την ελάχιστη προσφορά τους, βοήθησαν νέα, ταλαντούχα Ελληνόπουλα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην προβολή της ελληνικής μουσικής – πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω του Ελληνισμού της Αζοφικής.


Στιγμιότυπο από συναυλία του μουσικού συγκροτήματος των νέων, από την Ουκρανική κωμόπολη Σατρανά της Μαριούπολης. Πρώτος από αριστερά, ένας εκ των μουσικών - μαθητών του 4ου Μουσικού Σχολείου της κωμόπολης, με το μπουζούκι που πρόσφερε το Σωματείο "Καλλιγαία" στο Σχολείο του, μέσω της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πρόεδρο του Σωματείου "Καλλιγαία" Ελένη Καραμπέρη.

Πριν εφτά περίπου μήνες, στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας, στο περιθώριο του "Επιχειρηματικού Φόρουμ" και των συζητήσεων για την ίδρυση και λειτουργία Μεταπτυχιακού Τμήματος Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στον Ασπρόπυργο, από τα Πανεπιστήμια της Δυτικής Αττικής και της ρουμανικής πόλης, η Κα Εύα Παπαδάτου, Διευθύντρια Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, γνωστοποίησε στην ελληνική αντιπροσωπεία την ανάγκη για την αγορά ενός μουσικού οργάνου, για το Μουσικό Σχολείο της κωμόπολης του ουκρανικού δήμου Σατρανά της Μαριούπολης. 

Η Πρόεδρος του Σωματείου μας, κα Ελένη Καραμπέρη, προσφέρθηκε να δωρίσει το λαϊκό, ελληνικό, μουσικό όργανο στα παιδιά του Σχολείου, τα οποία, όπως όλοι οι Έλληνες και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής, δοκιμάζονται από τις πολεμικές συγκρούσεις που, δυστυχώς, δεν έπαψαν να εξελίσσονται στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Η προσφορά δεν έμεινε στα λόγια… 
Στις 2 Αυγούστου του 2018 η υπόσχεση που έδωσε η Πρόεδρος του Σωματείου μας εκπληρώθηκε. Το μουσικό όργανο παρέλαβε, από την κ. Ελένη Καραμπέρη, η Καθηγήτρια Ελένη Κορολιόβα, που εκπροσώπησε την κα Αλεξάνδρα Προτσένσκο - Πιτσαντζή, η οποία είναι η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων, που λειτουργούν στην Ουκρανία.




Στιγμιότυπα από την τελετή παράδοσης του μουσικού οργάνου,
που έγινε στην Κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου, στα Βίλια.  

Η τελετή παράδοσης του μουσικού οργάνου, έγινε σε κλίμα συγκίνησης, ιδιαιτέρως από την πλευρά των νέων από την Ουκρανία και των συνοδών τους, διότι, μετά από πολύ καιρό εκπληρωνόταν ένα όνειρο. Η Πατρίδα ανταποκρινόταν στην παράκληση που είχαν υποβάλει. Και μάλιστα, μέσα από τη συνεργασία του ελληνικού κράτους, με τα μέλη ενός Σωματείου, που μοιράστηκαν το όνειρο των παιδιών του 4ου Μουσικού Σχολείου του Σατρανά. Ήταν μια εκδήλωση στην οποία εκφράστηκε, επίσης, με τον καλύτερο τρόπο ο σεβασμός, η αμοιβαία αγάπη και η αλληλεγγύη των δύο λαών. 

Η Πρόεδρος του Σωματείου "Καλλιγαία" και όλα τα μέλη του Σωματείου, με ιδιαίτερη συγκίνηση, έμαθαν για την αξιοποίηση της χορηγίας τους, απ' τα παιδιά του Σατρανά. Εκφράζουν τις πιο θερμές ευχές τους, προς όλους τους Έλληνες της Ουκρανίας, για Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο. Παράλληλα, εύχονται τη συνέχιση της συνεργασίας, που θεμελιώθηκε το καλοκαίρι, για την προώθηση των αξιών του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού στη μακρινή Ουκρανία. 

Εμείς σας ευχαριστούμε, Ελληνίδες και Έλληνες της Ουκρανίας, για το παράδειγμά σας. Γιατί, το διαπιστώσαμε το καλοκαίρι, το καταλάβαμε κι απ' την επιστολή σας, πως κρατάτε πολύ ψηλά τη σημαία της Πατρίδας, στον τόπο σας. Κι η ζωή σας είναι προσανατολισμένη στη διάσωση, στη διατήρηση, στην ανάπτυξη και στην προβολή της ελληνικής κληρονομιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Η πολεοδόμηση, η ανάπτυξη και τα «χρυσά ραπανάκια» που γίναν κατασχέσεις σπιτιών…